10.4.2015 23:03

Αριστεία πίστεως και ελπίδα Αναστάσεως [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αψηφώντας τη χαμηλή θερμοκρασία και τους θυελλώδεις ανέμους εκατοντάδες πιστοί έδωσαν και φέτος το «παρών» στη συνάντηση των Επιτάφιων των ενοριών της πόλης στην πλατεία Βουνακίου.

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων ψάλθηκαν τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού.

Άγημα της 96 ΑΔΤΕ απέδωσε τιμές ενώ η περιφορά του Επιταφίου της Μητρόπολης στους δρόμους της πόλης έγινε υπό τους ήχους των πένθιμων εμβατηρίων που παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου.

Λίγο πριν τη συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Βουνακίου ο Μητροπολίτης Μάρκος προσκύνησε τα οστά που είναι τοποθετημένα στη βάση του ανδριάντα του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χίου Πλάτωνα Φραγκιάδη που απαγχονίστηκε το 1822 από τους Οθωμανούς.

Απευθυνόμενος σε εκατοντάδες πιστούς που κατέκλεισαν την κεντρική πλατεία Χίου ο Μητροπολίτης Μάρκος αναφέρθηκε στην έννοια της Αριστείας έτσι όπως περιγράφεται μέσα από την τόλμη του Ιωσηφ του από Αριμαθέας που ζήτησε το σώμα του Θεανθρώπου από τον Πόντιο Πιλάτο.

«Αυτή η αριστεία, αυτή η τόλμη είναι που κράτησε το έθνος μας όρθιο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με αυτή την αριστεία και σήμερα εύχομαι το έθνος μας σταθεί και πάλι όρθιο προκειμένου να δοξάζει στους αιώνες το πάντιμον και μεγαλοπρεπές όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χίου.  

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ