Ειδήσεις

28/3/15 11:56

τελ. ενημ.: 30/3/15 15:29

Κύμα συμπαράστασης στον Μάρκο Σκούφαλο

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ

Στις δικαστικές αίθουσες δίνεται τη Δευτέρα η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με κεντρικό πρόσωπο τον Μάρκο Σκούφαλο ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ» Β. Μήτσουρας για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου που τάχθηκε κατά την σύναψη σύμβασης μεταξύ ΚΟΙΝΣΕΠ και του Δήμου Χίου.

Με ψηφίσματά τους η «Χιακή Συμπολιτεία, η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Δασκάλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Π.Ε. Χίου και άλλοι εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Μ. Σκούφαλος ζητώντας την απαλλαγή του από οποιαδήποτε κατηγορία.

«Ο  συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έφτασε στο σημείο να ζητά πέρα από την ποινική καταδίκη και το ποσό των 70.000 ευρώ.

Ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη ως όφειλε, προς το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Διεκδίκησε το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη σε γενικότερα σχέδια ποινικοποίησης των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 9:00 έξω από τα δικαστήρια της Χίου», αναφέρουν τα ψηφίσματα των φορέων. 

Δείτε επίσης