Κοινωνία

10/4/13 10:38

τελ. ενημ.: 11/4/13 14:57

Παρέλαση Ομηρούπολης από τον Ανακριτή

• ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Μ. ΜΕΝΝΗΣ, Δ. ΠΑΠΑΛΗΟΣ, Α. ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Γ. ΜΕΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΤΩΝ 700.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ

Το δρόμο για τη Δικαιοσύνη παίρνει η υπόθεση του ελλείμματος των 700.000 ευρώ, έτσι όπως προέκυψε από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το Δήμο Ομηρούπολης το Μάρτιο του 2012.

Την επόμενη Τρίτη 16 Απριλίου Μάρκος Μεννής, Δ. Παπαληός αλλά και οι δημοτικοί υπάλληλοι Αριέττα Δήμου και Γιάννης Μεννής θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή για να καταθέσουν ενόρκως, να καταμεριστούν οι ευθύνες και τελικά να προκύψει το κατηγορητήριο με το οποίο οι 4 θα παραπεμφθούν σε τακτικό δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι για τους δύο υπαλλήλους το πειθαρχικό συμβούλιο τους έχει απαλλάξει από τις κατηγορίες.

Οι κατηγορίες

Όπως είχε αναφέρει στις 6 Μαρτίου 2012 σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο «π», το αρχικό διαχειριστικό έλλειμμα ύψους 700.573€ με τις προσαυξήσεις ανέρχεται στο 1.499.894€. Ωστόσο και οι 4 κατηγορούμενοι, μη έχοντας τη δυνατότητα να επιστρέψουν τα χρήματα στο ταμείο, ζήτησαν να παρεπεμφθεί το θέμα στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποφανθεί.

Και οι 4 από την πρώτη στιγμή είχαν επιμείνει για την αθωότητά τους, τονίζοντας ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα παραστατικά που δικαιολογούν προμήθειες και αγορές με δημόσιο χρήμα.

Στην περίπτωση του πρώην δημάρχου Μ. Μεννή η υπόθεση φθάνει μέχρι και το 1989, όταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Προμηθευτικής για την αγορά των 2 ανεμογεννητριών στο Αίπος δεν έγινε με τυπικό τρόπο, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να βρεθεί οικονομικό άνοιγμα 112.000 ευρώ μεταξύ του ταμείου του Δήμου και του Λογιστηρίου, που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί επαρκώς.

«Το ίδιο το κράτος μας είχε υποδείξει τη λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Οι ορκωτοί λογιστές παρόλα αυτά δε δέχονται την ενδεδειγμένη από την Περιφερειακή Αρχή διαδικασία και θεωρούν ότι υπάρχει έλλειμμα», εξηγεί ο ίδιος.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση του πρώην δημάρχου Ομηρούπολης Δ. Παπαληού. Το άνοιγμα που του καταλογίζεται συνολικά φτάνει τα 171.000€. Από αυτά τα 100.000 ευρώ αφορούν έργο αγροτικής οδοποιίας το οποίο είχε εκτελεστεί με τον ανάδοχο να μένει απλήρωτο επί 5χρονια, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αναγκαστεί να δώσει εντολή για την αποπληρωμή του, η οποία κολλούσε στην γραφειοκρατία.

Δείτε επίσης