1.9.2023 13:17

Χιλιάδες βιβλία από δωρεές στοιβαγμένα μέσα σε κούτες - Βίντεο

Προσκλητήριο εθελοντών από τη βιβλιοθήκη "Κοραής"

Η κιβωτός χιλιάδων τεκμηρίων, πραγματικών θησαυρών γνώσης, που λέγεται Ιστορική Βιβλιοθήκη «Κοραής», έχει μεγάλη ανάγκη από την παρουσία και βοήθεια πολλών εθελοντών για να μπορέσει να ανταποκριθεί αρτιότερα στην πολύπλευρη αποστολή της.

Ειδικότερα, ένα τεράστιο και πολύ επείγον έργο το οποίο πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί είναι η καταγραφή και η τακτοποίηση χιλιάδων βιβλίων, από προ ετών δωρεές, τα οποία  βρίσκονται μέσα σε εκατοντάδες χαρτόκουτα. Μεταξύ αυτών οι δωρεές των αρχείων- βιβλιοθηκών, των αείμνηστων συμπατριωτών μας, του ιατρού Παϊδούση, του πρέσβη Βασιλάκη και πολλών άλλων.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης, είναι ανάγκη να  τοποθετηθούν τα βιβλία αυτά και τα αρχεία, καταγεγραμμένα, στα ράφια των βιβλιοστασίων προς χρήση και μελέτη των ενδιαφερομένων μελετητών.

Το πιεστικό αυτό πρόβλημα, δήλωσε, οδήγησε το Εφορευτικό Συμβούλιο,  κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση, να πάρει την απόφαση και να ζητήσει την αθρόα εθελοντική συνδρομή των συμπολιτών μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και ελπίζουμε οριστικά, το μεγάλο αυτό θέμα.

"Εξάλλου, είναι γνωστό ότι με εθελοντική εργασία φοιτητών, φοιτητριών , καθηγητών,  δασκάλων αλλά και πολλών συμπολιτών μας, πριν από δεκαετίες,  τότε που δεν υπήρχαν υπολογιστές,  έγινε η καταγραφή χιλιάδων βιβλίων σε δελτάρια, τα οποία μέχρι σήμερα υπάρχουν και οι τότε εθελοντές  τα καμαρώνουν!

Ζητούμε λοιπόν και παρακαλούμε  θερμά κάθε  ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας,  κυρίως συνταξιούχους εκπαιδευτικούς , φοιτητές αλλά και κάθε άλλον που πιστεύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί,  να έλθει στο σημαντικό αυτό προσκλητήριο της Βιβλιοθήκης μας.  Όσο μπορεί , για όσο χρόνο θέλει, όποτε θέλει. Το καθήκον είναι πολύ απλό. Το έργο μεγάλο αλλά  η προσφορά τεράστια", ανέφερε. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 6946680012 (Π. Καλογεράκης).

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ