15.9.2016 10:14

130 κενά στα δημοτικά σχολεία καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΝΗΠΙΑ

Σε κόντρα μεταξύ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης μετατρέπεται το ζήτημα των σχολικών κενών στην έναρξη της νέας μαθητικής χρονιάς.

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που μεταξύ άλλων υπογραμμίζει επιδεικτικά τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Λαγκάδας με μόλις 2 νήπια, προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου που κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών κενών που υπάρχουν στα σχολεία της Χίου.

«Με τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αποδείχτηκε ότι οι αιτιάσεις και απόψεις, που ακούστηκαν και δημοσιεύθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για κλείσιμο Νηπιαγωγείων και μη λειτουργίας ολοήμερων Δημοτικών ήταν τελείως αβάσιμες.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, πριν την έναρξη των μαθημάτων, 432 προσλήψεις αναπληρωτών σε  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σήμερα πραγματοποιούνται προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής στη  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Αυτά είναι τα πραγματικά κενά

Με δηλώσεις του στον «π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γ. Αμπαζής επεσήμανε ότι κόπηκαν δεκάδες διδακτικές ώρες από τα σχολεία του νησιού προκειμένου τεχνηέντως να μην προκύπτουν κενά στο διδακτικό προσωπικό.

Προσκομίζοντας τα στοιχεία του ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) ο κ. Αμπαζής ανέφερε ότι:

  • Στην Ειδική Εκπαίδευση λείπουν 1 δάσκαλος στο Ειδικό Σχολείο και 1 νηπιαγωγός στο ειδικό Νηπιαγωγείο.
  • Σε ότι αφορά στα τμήματα ένταξης μοιράστηκε ένας Δάσκαλος ανά δύο σχολεία στα παρακάτω σχολεία :  Νενήτων (δάσκαλος 2 ημέρες την εβδομάδα), Πυργίου (δάσκαλος 3 ημέρες), 4ο Δημοτικό Σχολείο (3ημέρες), Καρυών (2ημέρες), 11ο (3ημέρες) και 9ο (2 ημέρες).
  • Αναφορικά με το ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό ο κ. Αμπαζής επεσήμανε ότι λείπουν: 6 ψυχολόγοι, 6 λογοθεραπευτές, 2 φυσικοθεραπευτές, 3 εργοθεραπευτές, 6 κοινωνιολόγοι και 20 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα σχολεία κενές παραμένουν οι θέσεις φυσικής αγωγής σε 7 δημοτικά σχολεία, οι θέσεις γερμανικών σε 8 σχολεία, οι θέσεις εικαστικών 7 σχολεία, οι θέσεις θεατρικής αγωγής σε 1 σχολεία,  οι θέσεις πληροφορικής σε 6 σχολεία, και οι θέσεις μουσικής σε 6 σχολεία.

Σε αυτές τις ελλείψεις έρχονται να προστεθούν και 20 θέσεις γενικών δασκάλων και 15 θέσεις γενικών νηπιαγωγών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ