ΕΝΔΥΣΗ

20.5.2021 14:18

Με ένα "κλικ" το KENTRO shoes δείχνει το δρόμο

Α. Ευγένης: «Eίναι αναγκαίο να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις στην τεχνολογία μιας και δεν μιλάμε πλέον για πολυτέλεια αλλά για τον μοναδικό τρόπο σε πολλές περιπτώσεις να κάνουν τις αγορές τους»

Σε μια περίοδο όπου το λιανεμπόριο δοκιμάστηκε περισσότερο από ποτέ ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός μικρών επιχειρήσεων στη Χίο αποτέλεσε και μια μεγάλη δοκιμασία.

Απέναντι στις απαιτήσεις του καιρού μας ο έμπορος υποδημάτων του Κentro shoes, Αλέξανδρος Ευγένης κατόρθωσε να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα όπου κεντρικός στόχος ήταν η άρτια παρουσίαση των εμπορευμάτων του.

Το λιανεμπόριο δοκιμάστηκε αυτή την περίοδο και ιδιαίτερα ο κλάδος της υπόδησης. Θα ήθελα να μου περιγράψετε, πώς αλλά και πότε ξεκίνησε η ιδέα μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Η ιδέα της δημιουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας εμπορίου ξεκίνησε πριν 2 χρόνια. Όταν μας το ζητούσε ένα μεγάλο μέρος του πελατολογίου μας από το φυσικό μας κατάστημα και θέλοντας να ακολουθήσουμε τις νέες τάσεις της εποχής σκεφτήκαμε τη δημιουργία της. Έτσι όταν ανακοινώθηκε το πρώτο LOCKDOWN λόγω της πανδημίας του COVID αποφασίσαμε ότι ήρθε η στιγμή αυτή η ιδέα να γίνει πραγματικότητα.

Υπήρξαν φόβοι; Όπως το οικονομικό κόστος;

Σίγουρα υπήρξαν πολλοί φόβοι όπως, όχι μόνο το οικονομικό κόστος αλλά και του χρόνου της σωστής διαχείρισης αυτής της σελίδας μιας και είμαστε μια ατομική επιχείρηση. Η δίψα για επιτυχία βέβαια ξεπέρασε όλους τους φόβους μας.

Ποιοι ανέλαβαν τη δημιουργία του site;

Την δημιουργία του site την ανέλαβε μια μεγάλη ομάδα φίλων και συνεργατών και όχι μόνο, με αρχηγό και συντονιστή αυτής της ομάδας την σύζυγο μου Μαρία Σαλαγάρα.

Ποιος ήταν ο στόχος σας;

 Ο πρώτος στόχος μας ήταν και είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων αυτών των πιστών πελατών που μας έχουν στηρίξει εδώ και 19 χρόνια στο φυσικό μας κατάστημα. Ο δεύτερος στόχος μας είναι η δυνατότητα εύρεσης νέων πελατών από όλη την Ελλάδα που μας δίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο γνωρίζοντας ότι τα προϊόντα μας ακολουθούν όλες τις νέες τάσεις της μόδας και είναι άκρως ανταγωνιστικά σε ποιότητα και τιμή.

Πώς μια μικρή επιχείρηση έφτασε να πληροί τις προδιαγραφές μιας μεγάλης επιχείρησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα;

Πραγματικά είναι τόσα πολλά όλα αυτά που ξεπεράσαμε που δεν μπορώ να σας τα περιγράψω σε μια απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το πιστεύεις πραγματικά η εξέλιξη σου προς την επιτυχία είναι μονόδρομος. Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Τι θα προτρέπατε τις μικρές επιχειρήσεις που δεν τολμούν; Τελικά είναι αναγκαίο να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις στην τεχνολογία;

Θα τους προέτρεπα να κάνουν έστω μια απλή σελίδα του καταστήματος τους έτσι ώστε να μπορούν να είναι κοντά στους πελάτες τους ακόμα και αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες εποχές που ζούμε όλοι και οι επιχειρήσεις μας ήταν κλειστές για αρκετό διάστημα. Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις στην τεχνολογία, μιας και δεν μιλάμε πλέον για πολυτέλεια αλλά για τον μοναδικό τρόπο σε πολλές περιπτώσεις να κάνουν τις αγορές τους.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

Σίγουρα τα είδη ένδυσης και υπόδησης είναι πιο δύσκολα να γίνουν αγορές μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος μιας και μιλάμε για διάφορα μεγέθη και εφαρμογές, παρόλα αυτά οι καταναλωτές έκαναν αρκετές αγορές ιδιαίτερα σε BRANDS που γνωρίζουν στο διάστημα της καραντίνας και όχι μόνο. Είναι μια συνήθεια που ήρθε για να μείνει.

Ποια χαρακτηριστικά επιλέξατε να έχει η ιστοσελίδα και γιατί;

Τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιήσαμε στην σελίδα μας είναι να είναι πολύ εύχρηστη ακόμα και από καταναλωτές που δεν είναι εξοικειωμένοι ,να έχει γρήγορη ταχύτητα και να περιέχει πολλά φίλτρα και υποκατηγορίες έτσι ώστε ο καταναλωτής να βρίσκει εύκολα αυτό που πραγματικά θέλει χωρίς να περιπλανιέται ανάμεσα σε εκατοντάδες προϊόντα. Βασικός μας κανόνας με 3 κλικ να έχει ολοκληρώσει τις αγορές του με ασφάλεια εύκολα και γρήγορα από τον καναπέ του.

Επισκεφθείτε το στο: kentroshoes.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ