Ζωή

12/10/17 12:29

τελ. ενημ.: 12/10/17 17:27

Στον αέρα η λειτουργία των Ολοήμερων τμημάτων στα Δημοτικά

• Καθησυχαστικός ο προϊστάμενος της Α/βθμιας-Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι γονείς

Ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών σχολείων του νομού μας αλλά και ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας συνεχίζουν να υπολειτουργούν, με τους εργαζόμενους γονείς των μαθητών να έχουν φτάσει στα όρια τους, αφού πολλοί εξ αυτών αναγκάζονται είτε να αφήνουν τα παιδιά τους μόνα τους στο σπίτι είτε να τα έχουν στις εργασίες τους  με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για ομαλή λειτουργία των σχολείων δίχως εκπαιδευτικά κενά διαψεύδονται στην πράξη και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών διευθυντών σχολικών μονάδων να καλύψουν την ανεπάρκεια του Υπουργείου, εντούτοις τα προβλήματα παραμένουν και εντείνονται μέρα με την ημέρα. «Στα περισσότερα σχολεία λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα μέχρι τις 15:00 και αυτό γιατί οι εκπαιδευτικοί κατανοούν τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξυπηρετούν καταστάσεις ώστε να μην διαταράσσεται η καθημερινότητα των παιδιών », αναφέρουν οι διευθυντές των σχολείων. Μάλιστα πολλοί εξ’ αυτών απέστειλαν και επιστολές διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του «π»,  υπάρχουν δ/ντες που με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα κανονικά με το υπάρχον προσωπικό.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Α/βμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής διαβεβαιώνει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας - αρχή της επόμενης το Υπουργείο θα καλύψει με εκπαιδευτικό προσωπικό όλες τις ειδικότητες που χρειάζεται ο νομός μας. «Σήμερα ήρθαν 10 δάσκαλοι για τον νομό Χίου, 2 για Οινούσσες και Ψαρά και 4 νηπιαγωγοί. Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν στείλει  ΠΕ Πληροφορικής για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά τα ολοήμερα σχολεία», εξηγεί ο κ. Κελεπερτζής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι όσα σχολεία δεν αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις με το εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήμα μέχρι τις 16:00.