Ζωή

14/11/17 12:17

τελ. ενημ.: 15/11/17 11:51

Σεμινάρια παράλληλης Στήριξης για τον Αυτισμό από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου.

Ένα νέο κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  με καθόλου ή μικρή εμπειρία στις διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος εγκαινιάζει αυτό το σαββατοκύριακο το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου. «Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που είτε εργάζονται στην παράλληλη στήριξη  με παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό είτε ενδιαφέρονται να εργαστούν σε προγράμματα παράλληλης στήριξης», εξηγεί η Πρόεδρος και διευθύντρια του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου  Βιβή Σιδηροφάγη, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά στη Χίο γίνεται ανάλογο σεμινάριο.
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των  βασικών κλινικών χαρακτηριστικών των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος, να εξοικειωθούν με τη διαχείριση των  μαθητών στη σχολική τάξη  καθώς και να ενημερωθούν για τη νομοθεσία της Παράλληλης Στήριξης –Συνεκπαίδευσης. «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε δύο σαββατοκύριακα. Το πρώτο θα λάβει χώρα  18-19 Νοεμβρίου και το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί 14-15 Απριλίου του 2018. Σε πρώτη φάση οι συμμετέχοντες μέσω παραδειγμάτων θα μάθουν να αξιολογούν αλλά και να δημιουργούν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για ένα παιδί με αυτισμό. Επίσης θα μάθουν τρόπους επικοινωνίας τόσο με το παιδί όσο και με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς στο σχολείο αλλά και την οικογένεια.  Γενικά το πρώτο μέρος του σεμιναρίου είναι περισσότερο θεωρητικό», αναφέρει η κα Σιδηροφάγη συμπληρώνοντας ότι στο δεύτερο μέρος που θα γίνει τον Απρίλιο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δικά τους περιστατικά στην ομάδα και όλοι μαζί να συζητήσουν τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης των καταστάσεων. 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου(Εγκρεμού 30) και οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου(210 – 5731581, 6984601372 και 2271020000)