Ζωή

14/11/17 10:32

τελ. ενημ.: 14/11/17 10:32

Εκδηλώσεις μνήμης του Φ.Ο.Β. για τη Μάχη του Αίπους

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ για μικρούς και μεγάλους θα τιμήσει τους πεσόντες της Μάχης ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου

Γεμάτη επετειακές εκδηλώσεις και δράσεις είναι η ατζέντα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου για το προσεχές Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Νοεμβρίου,  προκειμένου να τιμήσει την καθοριστική για την απελευθέρωση της Χίου Μάχη του Αίπους.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου ο Φ.Ο.Β., σε συνεργασία με  τον Ε.Α.Σ.  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου Σάμου, θα πραγματοποιήσουν τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου- ανάβασης του Αίπους «Δρόμος Θυσίας Αίπους 2017» για μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού, καθώς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 09:00 στην πλατεία του Ομίλου. Ταυτόχρονα με την παραπάνω διαδρομή θα διεξαχθεί και το «Μονοπάτι Θυσίας Αίπους» για ενήλικες. Η συγκεκριμένη πεζοπορική εκδήλωση είναι βασισμένη στα χνάρια των πρωταγωνιστών της Μάχης του Αίπους το ξημέρωμα της 15ης Νοεμβρίου του 1912. Για συμμετοχή στις πεζοπορίες απαιτείται στοιχειώδης εξοπλισμός, με βασικότερα κατάλληλα παπούτσια, σακίδιο πλάτης και νερό.

Την Κυριακή θα τελεστεί στον Αγ. Γεώργιο το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων της Μάχης. Στις 07:00 θα ξεκινήσει ο Όρθρος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία. Στις 11:00 θα γίνει το τρισάγιο στο μνημείο Ηρώων, που βρίσκεται στο Αίπος.

Το επετειακό πρόγραμμα θα κλείσει με μια παρουσίαση οπλισμού των Ελλήνων και των Τούρκων από τον Βρονταδούση ερευνητή πεδίου, Μαν. Ρωξάνα, στην Πνευματική Εστία του Φιλοπρόοδου Ομίλου στις 18:00.