12.1.2018 14:29

880.000 δολάρια σε υγειονομικό υλικό στέλνουν οι Νεοϋορκέζοι ομογενείς

Πολύτιμη και αναντικατάστατη  η προσφορά των ομογενών την Νέας Υόρκης, και όχι μόνο, αφού αφουγκράζονται τις όποιες δυσκολίες του νησιού  και σπεύδουν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό μέσο, εδώ και χρόνια. Αυτή τη φορά το «δωράκι» από Αμερική ήταν είδη υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα μοιραστούν, βάση αναγκών, σε Γηροκομεία, Αγροτικά Ιατρεία, καθώς και στο Νοσοκομείο Χίου.  Πρόκειται για μία μεγάλης αξίας δωρεά που αγγίζει τα 880.000 δολάρια.

«Η δωρεά ξεκίνησε με ένα αρχικό ποσό της τάξης των 160.000 δολαρίων, τα οποία στάλθηκαν βάση κάποιων καταλόγων όπου καταγράφονταν οι ανάγκες ιδρυμάτων και άλλα 20.000 δολάρια που έφθασαν στο νησί πριν περίπου έναν μήνα. Παράλληλα, μια επιτροπή στη Νέα Υόρκη ήρθε σε επαφή με το φιλανθρωπικό ίδρυμα IOCC (International Organization Christian Church) και επιτεύχθηκε η συμφωνία του να καλύψει η Χιακή Ομοσπονδία τα έξοδα μεταφοράς και το φιλανθρωπικό ίδρυμα δεσμεύτηκε να στείλει ένα κοντέινερ με παραλήπτη το Νοσοκομείο Χίου. Η αξία του συγκεκριμένου κοντέινερ αγγίζει τα 880.000 δολάρια. Το περιεχόμενο του κοντέινερ είναι 1.100 κουτιά στα οποία αναφέρεται τι περιέχει μέσα και μόλις φτάσουν στη Χίο θα διανεμηθούν αναλόγως στο Γηροκομείο Καρδαμύλων, Κάμπου και στα πολυδύναμα ιατρεία Πυργίου, Καρδαμύλων, Βολισσού και Αμάδων», εξηγεί ο Ν. Μαρινάκης, εκπρόσωπος της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης.

Η διοικήτρια του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου ,Ε. Κανταράκη,  από την πλευρά της ευχαρίστησε τόσο το Δήμο για την συμπαράσταση που δείχνει στο έργο της, όσο και τους ομογενείς για την τεράστια προσφορά τους. «Το υγειονομικό υλικό ξεχωρίστηκε και θα πάνε όλα εκεί που πρέπει. Κανένα υλικό δεν θα πάει χαμένο, καθώς θα βοηθούν την καθημερινότητα του αρρώστου και θα την κάνουν ευκολότερη», υπογραμμίζει η κ. Κανταράκη.

Την συνέντευξη συντόνισε ο Μ. Βουρνούς, που με τη σειρά του δήλωσε ευγνώμων για αυτή τη δωρεά, ενώ δεν έλειψαν οι  Δ. Σαρρής και Γ. Τσάκος πρόεδροι των Γηροκομείων Χίου και Καρδαμύλων αντίστοιχα και ο πρόεδρος των Ομογενών Χίου, Παντ. Μπουρνιάς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ