Πολιτισμός

11/1/17 11:48

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:24

Πίτα Πυργούσων με δώρο Δημάρχου Χαϊδάρίου ένα Μνημείο προς τιμήν τους

Το τσουχτερό κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν πτόησαν τους Πυργούσους της Αττικής, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου τους την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου.

Η  πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρή-Παπαμακαρίου, αφού παρουσίασε την πλούσια δράση του σωματείου, υπογράμμισε ότι μοναδικός στόχος των μελών του Δ.Σ.  είναι η ανάδειξη του χωριού. « Η οικονομική συνδρομή των μελών και η ενεργή συμμετοχή σας είναι η δύναμη μας. Μέσα από διάφορες πολιτιστικές δράσεις προσπαθούμε να  αναδείξουμε και να διαφημίσουμε σε όλη τον κόσμο το χωριό μας», ανέφερε ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκομένους για την στήριξή τους.

Μνημείο Πυργούσων στο Χαϊδάρι

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση προανήγγειλε ότι μέσα στο έτος θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Πυργούσων, στην οδό Στρατάρχη Καραϊσκάκη.

Χόρεψαν τον Πυργούσικο

Εκδήλωση Πυργούσων χωρίς χορό δεν γίνεται και για αυτό φρόντισε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου που αφού έψαλλε τα κάλαντα συνοδεία αρμονίου, χόρεψε παραδοσιακούς Χιώτικους χορούς.

Λίγο πριν τους χορούς όμως τιμήθηκαν και τα παιδιά του χωριού που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕι της χώρας ενώ βραβευθηκε και ο Νέστωρας Αυγουστίδης, μέλος της προπονητικής ομάδας της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ Κωφών Γυναικών, που στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.