20/03/2017 - 18:37
Τελ. ενημέρωση: 21/03/2017 - 12:27
Αρθρογράφος: Παντελής Φύκαρης

"Ναι" Μιχαηλίδη στον Ρουκετοπόλεμο

Αυτονόητη είναι η θέση του Ανδρ. Μιχαηλίδη  υπέρ της συνέχισης του ρουκετοπόλεμου, όπως αναφέρει σε δήλωση του. «Οφείλει όμως να επισημάνει κανείς ότι, όπως είναι πανθομολογούμενο πλέον, το έθιμο του ρουκετοπόλεμου κατά τα τελευταία χρόνια γιγαντώθηκε ανεξέλεγκτα, παραπέμποντας σε μία πολεμική ατμόσφαιρα», αναφέρει.

«Καμία «νομιμοποίηση» του εθίμου στη μορφή και έκταση που είχε προσλάβει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, δεδομένων άλλωστε και των εντεινόμενων αντιδράσεων μερίδας των περιοίκων που έχουν ακολουθήσει και τη νομική οδό».

Βάση συνεννόησης

Ο βουλευτής θεωρεί ότι αυτό που είναι δυνατό και ευκταίο είναι η επαναφορά του εθίμου στην αυθεντική μορφή του. Θεωρεί ότι οι προτάσεις των «Φίλων Βρονταδούσικων Εθίμων» απηχούν αυτή τη θέση, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορούν να αποτελέσουν βάση συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων. «Στηρίζω αυτή την προσπάθεια, πιστεύοντας ότι εφόσον ευοδωθεί, εφόσον δηλαδή φανεί εμπράκτως ότι είναι δυνατή η επαναφορά του εθίμου στο αρχικό του πνεύμα, θα διευκολύνει και την νομική διευθέτηση της διεξαγωγής του».