20/04/2017 - 11:03
Τελ. ενημέρωση: 21/04/2017 - 03:55
Αρθρογράφος: PolitisChios

Κυβερνητικά μέτρα στήριξης των Ψαρών και Οινουσσών

Θετικές συνέπειες για τους μόνιμους κατοίκους των Ψαρών και των Οινουσσών θα επιφέρουν δύο πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται δωρεάν χορήγηση δορυφορικού εξοπλισμού σε όλα τα νοικοκυριά νησιών και απομακρυσμένων περιοχών που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea, συνολικού προϋπολογισμού 1.975.000 €. Μεταξύ των περιοχών αυτών είναι και τα Ψαρά, με το σύνολο των μόνιμων κατοίκων να εντάσσονται στους δικαιούχους του προγράμματος.

Επιπλέον, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε την ένταξη και των κτηνοτρόφων των Οινουσσών στους δικαιούχους της έκτακτης ενίσχυσης κτηνοτρόφων συνολικού ύψους 1.683.910 €. Υπενθυμίζεται ότι με την αρχική Υπουργική Απόφαση του Φεβρουαρίου οριζόταν η κατανομή του συνόλου της έκτακτης ενίσχυσης που δικαιούται η Ελλάδα βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών στους παραγωγούς γάλακτος νησιών του Αιγαίου (συμπεριλαμβανομένης της Χίου) που έχουν επιβαρυνθεί από προσφυγικές ροές. Η ενίσχυση αυτή κατά μείζονα λόγο αφορά μικρές, μη ενσταβλισμένες εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων.