Πολιτική

14/11/17 15:36

τελ. ενημ.: 15/11/17 15:32

Κατεβάζει ρολά η Λέσβος για το προσφυγικό, στη Χίο στασιμότητα

Σε ξεσηκωμό και γενική απεργεία καλεί ο Δήμος τους πολίτες του γειτονικού νησιού

Την ώρα που η δημοτική αρχή Βουρνού αρκείται σε κινήσεις αμφιβόλου αποτελέσματος εναντίον της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, στη γειτονική Λέσβο, το Δημοτικό Συμβούλιο κατεβάζει τον κόσμο στο πεζοδρόμιο καλώντας τους πάντες σε γενική απεργία τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

«Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ουσιαστικής αποσυμφόρησης ή ικανοποίησης έστω και στο ελάχιστο των αιτημάτων, που αναφέρονται στην απόφαση, προχωράμε προς την άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.  Αίτημά μας είναι να σταματήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετατρέπει το νησί της Λέσβου και τα νησιά του Βόρειου και Νότιου Ανατολικού Αιγαίου σε νησιά φυλακές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γειτονικός Δήμος.

Ξεπεράσαμε τους 2.500 μετανάστες

Την ίδια αδιέξοδη πολιτική, παρά τις υποσχέσεις για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών εντός του Νομεβρίου, συνεχίζει ο Γιάννης Μουζάλας με αποτέλεσμα στη Χίο ο συνολικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων να ανέρχεται σε 2.500. Ενδεικτικό του κυβερνητικού εμπαιγμού είναι το γεγονός ότι σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας μεταφέρθηκαν μόλις 3 άτομα την ώρα που στη ΒΙ.ΑΛ. των 894 ατόμων συνωστίζονται 2.242 άτομα. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα κρατητήρια της Α.Δ. Χίου όπου ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται διαρκώς φθάνοντας τα 26 άτομα με ανώτερη χωρητικότητα τα 18. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα νησιά στη Λέσβο διαμένουν 8.373 άτομα, στη Σάμο 2.394, στη Λέρο 1.026 άτομα και στην Κω των μηδενικών ροών εξαιτίας του ΠΡΟΚΕΚΑ παραμένουν 1.084 άτομα.