Άποψη

20/3/17 13:38

τελ. ενημ.: 21/3/17 10:35

Μπράβο στην Ο.Χ.Σ.Α.

Έστω και με κάποια καθυστέρηση έγινε και από την Ομοσπονδία των Χιακών Σωματείων Αττικής (ΟΧΣΑ) η καθιερωμένη κοπή της πίτας για την έλευση του 2017. Η γιορτή έγινε στο Κέντρο «Άμμος» (μεγάλη και αξιοπρεπής ταβέρνα) που βρίσκεται επί της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος, σε λογική απόσταση από όλα τα σημεία του Λεκανοπεδίου και με λογικοτάτη τιμή. Υπήρχε καλή κουζίνα με άφθονο κρασί και με ζωντανή μουσική!

Ως συνήθως δεν γράφω ποιοι παρευρέθησαν διότι όλο και θα ξεχάσω κάποιον και θα παρεξηγηθώ. Πάντως συνάντησα εκεί ανθρώπους που είχα να τους δω 1 ή και 2 δεκαετίες και καταλαβαίνετε τη συγκίνηση όλων μας, όταν με τα κάτασπρα σήμερα μαλλιά μας, προσπαθούσαμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον.

Στη διανομή των κομματιών της πίτας εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι δεν άκουσα να προσέρχονται εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων, όπως του «Κοραή Αττικοβοιωτίας», των Αρμολούσων, των Καλαμοτούσων, των Καρδαμυλίων κ.α. που μου διαφεύγουν. Όταν ξεκινήσαμε την ΟΧΣΑ (αν θυμάμαι καλά) είμεθα πάνω από 50 Σωματεία! Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου θυμάμαι ότι συμμετείχαν ενεργώς περί τα 20 Σωματεία!... Δυστυχώς σιγά-σιγά χάνομε τα ήθη και τα έθιμά μας, και η γλώσσα μας συρρικνώνεται (δεν αναφέρομαι σε άλλες… ατυχίες).

Από όσα γνωρίζω στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΧΣΑ πρωτοστατούντων του Προέδρου κ. Αργύρη Κοκκινάκη και του Αντιπροέδρου κ. Αιμιλιανού Ευαγγελινού! Χάρηκα βέβαια που είδα να συμμετέχουν ενεργά και τα νέα μέλη της ΟΧΣΑ (και ηλικιακά και ως προς την εκλογή τους στο Δ.Σ.).

Θα ήθελα κι εγώ ως παλαιός Πρόεδρος της ΟΧΣΑ και ιδρυτικό της μέλος, να ευχαριστήσω τους χορηγούς χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατό να έλθει επιτυχώς εις πέρας αυτή η εκδήλωση. Επίσης όλους όσους προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά! Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους στο κατάστημα (στην ταβέρνα) διότι δουλεύουν με φιλότιμο (όχι απλώς «για να βγάζουν το ψωμί τους»).

Α, για να μην το ξεχάσω: επειδή «δουλεύω» χρόνια για την καταπολέμηση του καπνίσματος, μου έκανε αλγεινή εντύπωση το πλήθος των καπνιστών (και δυστυχώς και των καπνιστριών) μεταξύ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση. Φοβάμαι ότι «οσονούπω» θα αρχίσουν να πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα! (Καταστηματάρχες… προσέχετε!...).