Παραπολιτικά

12/9/17 14:56

τελ. ενημ.: 12/9/17 14:56

Μια εύθραυστη σχέση

Τους τύπους φροντίζουν να τους κρατάνε. Δημόσια δεν υπάρχει περίπτωση να παρατηρήσει κανείς αψιμαχίες μεταξύ του βουλευτή και του κομματικού ... κουμανταδόρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. Όσοι βέβαια ... οσμίζονται κάτι παραπάνω από πολιτική, αντιλαμβάνονται πλήρως ότι η πολιτική σχέση των Ανδρ. Μιχαηλίδη και Φρ. Σέργη δεν περιγράφεται με το επίθετο αγαστή, όπως κανονικά θα έπρεπε. Περισσότερο ο προσδιορισμός εύθραυστη της ταιριάζει.

Ενστάσεις για την παρεμβατικότητα του καθενός σε ότι αφορά τα θέματα της Χίου υπάρχουν εκατέρωθεν. Και ο βουλευτής αισθάνεται ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο επικοινωνίας με τη Νομαρχιακή και ο συντονιστής της Νομαρχιακής, όταν του τεθούν τα δύσκολα, σηκώνει τα χέρια και παραπέμπει σε βουλευτικές κινήσεις που θα όφειλαν κατά την άποψη του, να έχουν γίνει.

Προσωπικά δεν θα απέκλεια το «δίδυμο» Μιχαηλίδη – Σέργη να το δούμε αντιμέτωπο για τη διεκδίκηση της βουλευτικής έδρας όποτε στηθούν κάλπες. Άλλωστε η οικογένεια Σέργη διαθέτει ήδη εκπρόσωπο στο ψηφοδέλτιο, τη σύζυγο Ευαγγελία, οπότε η θέση της σε μια προεκλογική περίοδο θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολη και πιθανά θα πρέπει να υποβάλλει ένα επαρκές διάστημα νωρίτερα την παραίτηση του ο Φραγκίσκος. Αν κριθεί ότι οι ... μετοχές του είναι πιο ισχυρές από της Βαγγελιώς  δεν θα απέκλεια την πιθανότητα εκείνος να διεκδικήσει την έδρα.

Μελλοντολογικά όλα αυτά, σίγουρα, όμως μάλλον δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα κι αυτή δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να μας χτυπήσει νωρίτερα την πόρτα.