Παραπολιτικά

14/7/17 12:52

τελ. ενημ.: 14/7/17 12:52

Το «γατόνι» ξύπνησε...

Ισόποση ευθύνη για τον άδοξο τερματισμό της κίνησης των 5 δημάρχων (Λέσβου – Χίου – Σάμου – Κω – Λέρου) με το Μαν. Βουρνού έχουν φυσικά και οι υπόλοιποι 4. Οι επιπτώσεις του προσφυγικού στις νησιωτικές κοινωνίες δεν διαφέρουν από νησί σε νησί, απλά εναλλάσσονται στην εκδήλωση τους. Σειρά τώρα έχει η Λέσβος.

Ο από λήθαργο προερχόμενος Σπ. Γαληνός, μετά τα επεισόδια στη Μόρια, επανήλθε με επιστολή του στον πρωθυπουργό: «Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό στη Λέσβο, όπου αγωνιζόμαστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να οικοδομήσουμε την εικόνα του νησιού μας, τέτοια μεθοδευμένα επεισόδια αποτελούν ένα τεράστιο πλήγμα για την τοπική κοινωνία και την οικονομία. Η ορθή και χωρίς εντάσεις λειτουργία της Μόριας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομαλότητας στη Λέσβο καθώς μέσα από δημοσιεύματα διεθνούς Τύπου δίνεται η λανθασμένη εντύπωση ότι ολόκληρο το νησί βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης.

Είναι ανεπίτρεπτο, λοιπόν, μια ολόκληρη κοινωνία να είναι όμηρος παραβατικών συμπεριφορών και προβληματικών διαδικασιών στο Κέντρο της Μόριας».

Εννοείται ότι μόλις διάβασε την επιστολή ο πρωθυπουργός την ενεχυρίασε στη γάτα του για να κλάψει... Κάπως έτσι απάντησε στο Μυτιληνιό «γατόνι»...