9.5.2017 11:32

ΠΟΙΟΙ ΚΛΑΔΟΙ μπορούν να εκμεταλλευτούν επενδυτικό πρόγραμμα από 600.000 ευρώ έως 5.000.000 ευρώ

Επενδυτική ευκαιρία στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων,  δίνεται μέσα από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά στη “Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων” του ΠΑΑ 2014- 2020.

Η χρηματοδότηση κάθε επενδυτικού σχεδίου για την περιοχή μας μπορεί να φτάσει και το 75% επί του προϋπολογισμού του έργου.

Ποιες δράσεις είναι επιλέξιμες

Το πρόγραμμα αφορά δεκατρείς διαφορετικούς κλάδους στους οποίους υπάρχει ήδη μια κινητικότητα στο νησί που θα μπορούσε με τις κατάλληλες συνθήκες και με ένα επενδυτικό σχέδιο σωστά δομημένο να αποδώσει καρπούς χάρη και στη χρηματοδότηση του προγράμματος.  Οι κλάδοι από τους οποίους οι μελλοντικοί επενδυτές μπορούν να επιλέξουν πάνω από έναν είναι οι εξής:

α) Κρέας – πουλερικά – κουνέλια. 

β) Γάλα. 

γ) Αυγά. 

δ) Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα. 

ε) Ζωοτροφές. 

στ) Δημητριακά. 

ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων). 

η) Οίνος. 

θ) Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί. 

ι) Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων). 

ια) Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά. 

ιβ) Σπόροι & Πολλαπλασιαστικό Υλικό. 

ιγ) Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

 Στο πλαίσιο της δράσης είναι επιλέξιμες προς στήριξη δραστηριότητες ίδρυσης και εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδας όπως και δραστηριότητες συγχώνευσης μονάδων.

  Ενισχύονται επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 600.000 ευρώ έως 5.000.000 ευρώ.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας στο ΠΣΚΕ ξεκινά την 16η Μαΐου και λήγει την 18η Αυγούστου στις  15:00.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ