Οικονομία

13/11/17 10:24

τελ. ενημ.: 14/11/17 10:26

Διαγωνισμός καινοτομικής επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

5.000 ευρώ θα κερδίσει η ομάδα που θα διακριθεί πρώτη προκειμένου να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο.

Την έννοια της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και της έμπνευσης των νέων από το επιχειρείν,  έστω μέσα στο ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον της συνεχιζόμενης κρίσης και έλλειψης προοπτικών στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο έχει στόχο να προωθήσει ο διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας  - AEGEAN Startups, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του νησιών Αιγαίου, δηλαδή την Αγροτική Ανάπτυξη, τη Ναυτιλία, τον Τουρισμό και την Πληροφορική, που προκήρυξε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ξεχωριστές κατηγορίες προς διάκριση και βράβευση για φοιτήτριες, φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και νέες νέους από 18 έως 35 ετών εκτός της κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από όλη την Ελλάδα.

Τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια, που θα πρέπει να αφορούν σε ιδέες που είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, θα επιλεγούν, θα βραβευτούν, θα λάβουν δημοσιότητα και περαιτέρω υποστήριξη για την υλοποίησή τους, σε συνεργασία με υποστηρικτικές δομές εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και αξιόλογα στελέχη επιχειρήσεων θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στους συμμετέχοντες και, λειτουργώντας ως μέντορες, θα δώσουν πρακτικές συμβουλές για την κατάρτιση των ολοκληρωμένων επιχειρησιακών σχεδίων ή πρωτοτύπων.

Οι προτάσεις που θα διακριθούν θα λάβουν χρηματικά βραβεία αλλά και υποστήριξη από ένα πλαίσιο υποστηρικτικών δομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κοιτίδες επιχειρηματικότητας) σε Λέσβο, Λήμνο, Ρόδο, Σάμο, Σύρο και Χίο.  Συνεργαζόμενες θερμοκοιτίδες θα υποστηρίξουν τις διακριθείσες ομάδες στις ανάλογες δομές τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική.

Στην πρώτη ομάδα, ανεξαρτήτως κατηγορίας, θα απονεμηθεί το «Bραβείο Επιχειρηματικότητας Ιωάννη Τσαμουργκέλη», το οποίο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ώστε να υποστηριχθεί επιπλέον η υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου.

Οι σημαντικές ημερομηνίες για τον διαγωνισμό είναι οι εξής:

  • 1ο Στάδιο - Υποβολή αρχικής πρότασης (2 σελίδες)

Μέχρι 1/3/2018 στο www.aegean-startups.gr

 

  • 2ο Στάδιο: Υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου, για όσες ομάδες επιλεγούν στο 1ο στάδιο

Μέχρι 1/6/2018στο www.aegean-startups.gr

  • Παρουσίαση ομάδων που διακρίθηκαν και βραβεύσεις: Ιούλιος 2018

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο www.aegean-startups.gr.