17.10.2017 13:00

1.200.000 ευρώ για τη βελτίωση της χιώτικης οδικής ασφάλειας

•ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αφορά κυρίως σε αναβάθμιση και αντικατάσταση των οδικών εξοπλισμών.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου υπέγραψε την απόφαση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Χίου, ύψους 1.200.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει να υλοποιηθούν παρεμβάσεις σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις αυτές αφορούν, κυρίως, σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως η επαναδιαγράμμιση, η τοποθέτηση νέων και η αντικατάσταση υφιστάμενων φθαρμένων πινακίδων σήμανσης, η τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος και η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας. 

Επίσης  η συμπλήρωση – ανακατασκευή της υφιστάμενης υποδομής τοπικά, όπως η επισκευή φθορών του οδοστρώματος και η αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθητική, η συμπλήρωση υλικού του ερείσματος, ο καθαρισμός της υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, ο καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα).

«Είναι συσσωρευμένες εδώ και χρόνια οι ανάγκες για έργα οδικής ασφάλειας στο Βόρειο Αιγαίο. Πέρα από τα έργα που ήδη εκπονούνται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τη σημερινή απόφαση εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ έργα οδικής ασφάλειας προϋπολογισμού σχεδόν 4 εκατ. ευρώ σε όλα τα νησιά. Η οδική ασφάλεια παραμένει πάντα προτεραιότητα για εμάς και τα έργα που υλοποιούνται στοχεύουν να γίνει καλύτερο και ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο των νησιών μας», δήλωσε αναφορικά με το θέμα η περιφερειάρχης, Χρ. Καλογήρου.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ