20.9.2017 12:05

101.000 ευρώ σε τοπικές επιχειρήσεις για GoBrand

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν χωρίς κόστος μελέτες στοχευμένων δράσεων προβολής, προώθησης και ενίσχυσης του brand name των προϊόντων τους, να πετύχουν οικονομίες κλίμακας μέσω της δικτύωσης σε ομάδες και τέλος να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους υιοθετώντας καινοτομικές τακτικές θα έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις που θα επωφεληθούν από τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χίου στην υλοποίηση του προγράμματος GoBrand, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Κύπρος.

Πρόκειται για τη μοναδική επιμελητηριακή πρόταση που εγκρίθηκε και υπογράφηκε και τυπικά η σύμβαση του προγράμματος με εταίρους:

-       Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

-       Επιμελητήριο Λασιθίου

-       Επιμελητήριο Χίου

-       Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου

-       Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων

-       Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.278.640,00 € και υπολογίζεται ότι στη Χίο θα απορροφηθούν 101.000  €.

Κύρια επιδίωξη της πρότασης είναι η ενίσχυση και υποστήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον κλάδο του τουρισμού, των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και της εστίασης. Ήδη από το Επιμελητήριο Χίου έχει γίνει ένας πρώτος διαχωρισμός επιχειρήσεων με παραδοσιακά τρόφιμα και επιχειρήσεων παραγωγής τοπικών ποτών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ