23.12.2013 11:55

Τα καραβάκια των ευχών …

                                     «Καλημερίζω φέρνοντας αέρα μυρωμένο
                               απ’ τ’ αφρισμένα κύματα χιλιοτραγουδισμένο …»

Μυρωμένες ευχές και σατιρικά στιχάκια έχουν για φορτίο τους φέτος τα «Καραβάκια των ευχών» από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Χίου. Τα περισσότερα είναι καραβάκια που έχουν δημιουργηθεί «εκ του μηδενός», με υλικά απρόβλεπτα, ευτελή ή  πεταμένα.
Την  παραμονή της Πρωτοχρονιά θα καμαρώσετε  νεαρά «πληρώματα» και ευφάνταστα σκαριά σε ένα ταξίδι που συνδέει το παρόν μας με ένα παρελθόν απώτατο. Μπορείτε να τραγουδήσετε την «Αρχιμηνιά …» μαζί με τις εφηβικές ομάδες των σχολείων και να χειροκροτήσετε την έμπνευση  και τη φαντασία τους.
Παιδιά από 16 Γυμνάσια της Χίου, από τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη, θα συμμετέχουν σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους και με συντονίστρια τη Στ. Τσιροπινά και από τις 11.00 της παραμονής σε ομάδες με τα καραβάκια τους θα διαβούν την Απλωταριά τραγουδώντας τα κάλαντα, παινέματα και σατιρικά τραγούδια.
Συνεχίζοντας θα κατέβουν στην παραλία με κατεύθυνση και πάλι την Πλατεία Πλαστήρα.
Συμμετέχουν συντονιστές εκπαιδευτικοί και μαθητικές ομάδες από τα ακόλουθα σχολεία:
1ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Κάμπου, Γυμνάσιο Βροντάδου, Γυμνάσιο Καλλιμασιάς, Γυμνάσιο Καλαμωτής, Μουσικό σχολείο, Εσπερινό σχολείο, 1ο ΓΕ.Λ. , 3ο ΓΕ.Λ., ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων,  ΓΕ.Λ. Καλλιμασιάς,  1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου,  ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ