14.12.2015 16:24

Προκαταβολή για τη ΒΙΑΛ τα 200.000 ευρώ

ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Αδιάσειστη επιλογή του Μ. Βουρνού είναι η αγορά της ΒΙΑΛ και ήδη χθες η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε το ποσό των 250.000 ευρώ από το Υπουργείο  Μεταναστευτικής Πολιτικής και δέσμευσε τα 200.000 ευρώ για να δοθούν ως προκαταβολή για την αγορά του ακινήτου.

Ο δήμαρχος έδειξε αμετακίνητος ως προς την ορθότητα της επιλογής του και σίγουρος πως έχει διασφαλίσει ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, την οποία θα ακολουθήσει κι άλλη μια ισόποση, δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία της ανακύκλωσης στο υπόλοιπο του κτιρίου.

Κι άλλη τράπεζα

Το υπόλοιπο των χρημάτων για την αγορά του κτιρίου, θα εξασφαλιστεί ή από χρηματοδότηση με δυο τράπεζες να έχουν δείξει ενδιαφέρον, η Τράπεζα Αττικής και η Εθνική, ή σε δόσεις από τον προϋπολογισμό του δήμου (ΣΑΤΑ), εξήγησε ο Μ. Βουρνούς, μην παραλείποντας να επισημάνει ότι από την ανακύκλωση κι από την αύξηση των απορριμμάτων που θα ανακυκλώνονται, ο δήμος αναμένει ανάλογα έσοδα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ