20.10.2014 15:55

Ζητούνται... νονοί

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ήρθαν στην Ελλάδα από την Αλβανία, μεγάλωσαν και πήγαν στην Καλαμωτή σχολείο, κάποιοι πάλι γεννήθηκαν στον τόπο μας και αποφάσισαν να ασπαστούν τον Χριστιανισμό. Κατηχήθηκαν μικροί μεγάλοι, γνώρισαν τη θρησκεία μας, τι προστάζει, τι πιστεύει, τι πρεσβεύει κι επέλεξαν να την ακολουθήσουν. Εκείνο που μένει είναι να βαφτιστούν χριστιανοί.

Στην Καλαμωτή
Πέντε ενήλικες από 19-22 ετών και άλλα τόσα μικρά παιδιά, μαθητές του Δημοτικού  και απόφοιτοι του Γυμνασίου και Λυκείου του χωριού που διαμένουν στην Καλαμωτή αποφάσισαν να βαφτιστούν χριστιανοί.
Ακολούθησαν όλη τη διαδικασία, έκαναν κατήχηση και πλέον είναι έτοιμοι να βαπτιστούν χριστιανοί. Εκείνο που λείπει είναι δυο νονοί, ένας για τον μεγάλο κι ένας ακόμη για το μικρό παιδί. "Το είπε την προηγούμενη Κυριακή στην εκκλησία, το έχω πει σε διάφορους, συνεχίζουμε την προσπάθεια. " δήλωσε στον "π" ο π. Δ. Γαλάτουλας. "Έχουν έρθει από την Αλβανία και μένουν πολλά χρόνια στο χωριό. Του ενός έχουν βαπτιστεί και τα δυο του αδέρφια και τώρα ζήτησε να βαφτιστεί κι εκείνος χριστιανός. Κάποιοι ήταν μουσουλμάνοι, δεν έχει σημασία, τώρα έχουν επιλέξει να γίνουν χριστιανοί", συνεχίζει τον συλλογισμό του ο πάτερ που ευελπιστεί ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες του και θα αποφασίσουν να γίνουν πνευματικοί πατέρες στο μυστήριο.
Όλοι μαζί
Το μυστήριο, το οποίο θα τελέσει ο Μητροπολίτης, στην Αγ. Παρασκευή της Καλαμωτής, όποτε ευοδωθεί η προσπάθεια εξεύρεσης νονού θα γίνει ομαδικά και πριν την τέλεση του έχουν προηγηθεί ώρες κατήχησης τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά. όπως και να έχει το μυστήριο θα είναι πρωτόγνωρο για συμβολικούς συναισθηματικούς λόγους αλλά και λόγω του αριθμού των νεοφώτιστων.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ