23.9.2014 17:21

Ζητούν αποζημιώσεις

Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ Κ.ΛΠ

Αυξάνονται και πληθύνονται οι συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν ένδικα μέσα απαιτώντας αποζημίωση από τον δήμο για φθορές που προκλήθηκαν σε βάρος τους από κακοτεχνίες αβλεψίες, κ.λπ. σε δρόμους και άλλες κατασκευές.

Δυο τέτοιες περιπτώσεις συζητήθηκαν στα πλαίσια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής χθες το μεσημέρι όπου αποφασίστηκε ο ορισμός δικηγόρων από τον δήμο για να παραστεί στις εν λόγω διαδικασίες.

Για ηθική βλάβη που υπέστη από κακοτεχνία αξιώνεται αποζημίωση συμπολίτης μας που είχε ατύχημα στην οδό Λάδης ενώ συμπολίτισσα μας ζητά από τον δήμο αποζημίωση 34.00 ευρώ υποστηρίζοντας ότι καταστράφηκε το αυτοκίνητο της από λακκούβα στο οδόστρωμα.

Οι πολίτες έχουν ανακαλύψει τη δικαστική οδό για τη διεκδίκηση των δίκαιων τους αφήνοντας στο παρελθόν τις εποχές που ήταν απροστάτευτοι απέναντι στην αδιαφορία του δήμου και της πολιτείας ενώ ο Δήμος και γενικότερα οι υπεύθυνοι θα πρέπει να έχουν σημαντικά αποθέματα στον προϋπολογισμό τους για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων αλλά και ενδεχομένων των αποζημιώσεων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ