28.2.2015 16:55

Ζημιές, κατολισθήσεις και καταρρεύσεις τοιχίων στην Αμανή [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΩΝ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ

Αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα είναι οι κάτοικοι της Αμανής καθώς η κακοκαιρία και η μεγάλη ποσότητα νερού που έφεραν οι τελευταίες καταιγίδες άφησαν πίσω τους εικόνα χάους.

Εκτός από τα ήδη γνωστά προβλήματα των Αγιασμάτων κάτοικοι της περιοχής μεταφέρουν στον «π» εικόνες κατάρρευσης παλαιών σπιτιών και τοιχίων ακόμα και μέσα στη Βολισσό.

Όπως μετέφερε τηλεφωνικά στο Politischios.gr ο κάτοικος της περιοχής Παναγιώτης Νικήτας δίπλα από το σπίτι του κατέρρευσε τμήμα παλιάς οικίας ενώ από ευτύχημα δεν τραυματίστηκε διερχόμενος κάτοικος με δίκυκλο.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και σε τουλάχιστον 2 σημεία εντός του χωριού, την ώρα που τα συνεργεία Δήμου και Περιφέρειας δίνουν το δικό τους αγώνα προκειμένου να απελευθερώσουν το οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της Αμανής  από τις συνεχείς καταπτώσεις βράχων.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βόρειας Χίου Μ. Φαφαλιό, στον περιφερειακό δρόμο των Αφροδισίων που είναι απροσπέλαστος καθώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ