20.10.2016 12:09

Τέλος στην κατάληψη της ΒΙ.ΑΛ. βάζει η Αστυνομία [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ, Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Συνέχεια στη χθεσινή τους κινητοποίηση έδωσαν το πρωί της Πέμπτης εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επί σειρά μηνών συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο.

Με κύριο αίτημα την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης αιτήσεων ασύλου οι μετανάστες, κάτι που άλλωστε είχε υποσχεθεί και ο Γιάννης Μουζάλας, απέτρεψαν την είσοδο στους Αστυνομικούς, στους υπαλλήλους της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, στους εργαζόμενους στις Μ.Κ.Ο. καθώς και στους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχιση των κινητοποιήσεων της Τετάρτης, όταν δεκάδες μετανάστες απέκλεισαν τις εξόδους του κτηρίου μη αφήνοντας τους εργαζόμενους να φύγουν. Η ομηρεία τους έληξε με την παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ που δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

«Περίμενε» η πιο συνηθισμένη φράση στη ΒΙ.ΑΛ.

Αποτυπώνοντας την κατάσταση που καθημερινά βιώνουν μέσα στο hotspot, οι δεκάδες πρόσφυγες έκαναν λόγο για εγκλωβισμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η πιο διαδεδομένη λέξη είναι το «περίμενε».

«Εδώ και 5 μήνες περιμένουμε. Δεν μας απαντάει κανείς. Όπου και να ρωτήσουμε μας λένε να περιμένουμε. Να περιμένουμε τι; Βλέπουμε πολλούς να φεύγουν και εμείς μένουμε εδώ», επεσήμαναν οι μετανάστες λέγοντας παράλληλα ότι είναι συχνό φαινόμενο η μητέρα με τα παιδιά να φεύγουν για την Αθήνα και ο πατέρας να μένει εγκλωβισμένος στο νησί μας.

 

Η σύσκεψη στην Αστυνομία

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης αντιπροσωπεία των μεταναστών μετέβη στην Α.Δ. Χίου στο πλαίσιο προσπάθειας εξεύρεσης λύσης και συνομίλησε τον βοηθό Αστυνομικού Διευθυντή Γιώργο Κεβόπουλο.

Έπειτα από αρκετές ώρες συζήτησης, αποφασίστηκε οι διαμαρτυρόμενοι μετανάστες να σταματήσουν την κατάληψη το πρωί της Παρασκευής και να παραδώσουν στην Υπηρεσία Ασύλου μία λίστα με ονόματα που οι ίδιοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν, ώστε να επανεξεταστούν. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ