17.3.2016 16:26

Ξηλώνουν τον… παραλογισμό

Στο στόχαστρο της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού μπήκαν οι παράλογες τοποθετήσεις φωτιστικών σωμάτων στον περιφερειακό δρόμο της πόλης, που είχαν ως αποτέλεσμα πέρα από την αλόγιστη σπατάλη ρεύματος, τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος στο τέλος κάθε χρόνου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην περιοχή του φράγματος Κόρης Γεφύρι, εκεί όπου δίπλα από τους ήδη υπάρχοντες στύλους, ο Δήμος πριν από μερικά χρόνια είχε τοποθετήσει επιπλέον φωτιστικά σώματα, πολλά από τα οποία μάλιστα υπήρχαν και εντός ιδιωτικών εκτάσεων.

«Ήδη έχουμε αφαιρέσει περί τις 40 λάμπες κι έχουμε κάνει έγγραφο στη ΔΕΗ να αφαιρέσει και να μας παραδώσει τα φωτιστικά σώματα. Ενημερώσαμε όμως και ιδιοκτήτες της περιοχής ότι ο Δήμος θα αφαιρέσει τα φωτιστικά που δεν εξυπηρετούσαν τίποτα άλλο παρά τον φωτισμό των ιδιοκτησιών τους. Για να αναλογιστεί κανείς για τι κόστος μιλάμε, ένας λαμπτήρας καταναλώνει σε ετήσια βάση 45- 50 ευρώ», εξήγησε στον «π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ