9.3.2016 19:16

Ξέμειναν από φωτισμό Καρφάς και Αγία Ερμιόνη

Σημαντικές φθορές έχει υποστεί ο παραλιακός δημοτικός φωτισμός στις περιοχές του Καρφά και της Αγίας Ερμιόνης αφού στο σύνολό τους τα φωτιστικά σώματα έχουν αχρηστευθεί από τη διάβρωση και την υγρασία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε όλη την ακτογραμμή δεν υπάρχει ούτε ένα φωτιστικό σώμα που να λειτουργεί με τον Δήμο να εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο ολικής αντικατάστασης των σωμάτων.

«Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα στις δύο περιοχές είναι πάνω από το Δήμο, πιθανά και πάνω από την ίδια τη ΔΕΗ. Δεν φταίνε οι λαμπτήρες αλλά τα φωτιστικά σώματα που είναι ακατάλληλα για τοποθέτηση σε παραλιακές ζώνες. Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο τύπος των σωμάτων δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Ήδη η Υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού εκπονεί μελέτη για να δούμε τι είδους παρεμβάσεις πρέπει να κάνουμε. Πολύ φοβάμαι ότι τελικά δεν μιλάμε για απλή αλλαγή λαμπτήρων αλλά για νέα μελέτη αντικατάστασης ολόκληρων των φωτιστικών σωμάτων», δήλωσε στον «π» ο κ. Καραμανής.

Μέχρι πάντως να προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασής τους, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών θα συνεχίζουν τα φωτίζονται από… τα απέναντι παράλια. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ