1.11.2016 12:43

Ξεκινούν οι εργασίες στο Κολλέγιο

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017 Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ»

Έπειτα από κωλυσιεργίες ετών, το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Περιφέρειας, για συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών της σε ένα κτίριο, επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά, αφού μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου στο Γαλλικό Κολέγιο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, η υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα μελετά τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο και μέσα στο πρώτο 10ημερο του Νοέμβρη αναμένεται να δοθεί το «καλώς έχειν» ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Το έργο που είχε προϋπολογιστεί στα 1,2 εκ. ευρώ έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 9 μήνες, με την Περιφέρεια να εκτιμά ότι το αργότερο μέχρι τέλος Αυγούστου του 2017 οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

«Στόχος μας είναι όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να μεταφερθούν στο Κολλέγιο. Θεωρώ ότι μέσα από μία σωστή κατανομή θα τα καταφέρουμε, ώστε αυτό να λειτουργήσει και προς όφελος της περιφέρειας και προς όφελος του δημότη που θα βρίσκει πλέον όλες τις υπηρεσίες σε ένα σημείο», δήλωσε στον «π» ο κ. Κάρμαντζης.

Αναφερόμενος στα οικονομικά οφέλη της Περιφέρειας τόνισε ότι με αυτή την κίνηση θα εξοικονομηθούν πάνω από 150.000 ευρώ τον χρόνο, ποσά που δαπανούταν για ενοικίαση κτηρίων από ιδιώτες με δεδομένη την έλλειψη χώρων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ