26.8.2013 14:02

Ξεκίνησε η κόντρα για τους χώρους δεξιώσεων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΑΜΗΛΙΩΝ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Αργά ή γρήγορα οι διαμαρτυρίες θα έφταναν μέχρι τη δημοσιότητα. Με επιστολή του δικηγόρου που τους εκπροσωπεί  στον «π» οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνο για την επιβίωσή τους, καθώς όπως υποστηρίζουν πλήττονται καίρια τα συμφέροντά τους από την λειτουργία των υπαίθριων χώρων που αναλαμβάνουν γαμήλιες δεξιώσεις, την ίδια ώρα που οι αρμόδιοι φορείς δείχνουν να κωφεύουν για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αδειοδοτήσεις.
Αναλυτικά στην επιστολή τους οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης αναφέρουν:

«Είμαστε ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης, που λειτουργούν νόμιμα και βάση όλων των νόμιμων διαδικασιών και εγγράφων που απαιτούνται από το Νόμο. Για την δημιουργία αυτών των κέντρων έχουμε ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα ώστε να είμαστε πλήρως νόμιμοι με όλες τις άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος, πυρασφάλειας, μουσικών οργάνων κ.α. Για να έχουμε άδεια μουσικών οργάνων είμαστε υποχρεωμένοι, από το Νόμο,  να έχουμε αίθουσες εσωτερικού χώρου με ηχομόνωση ώστε να μην ενοχλούμε τους περίοικους και να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας μέχρι τις πρωινές ώρες. Μάλιστα ως κέντρα διασκέδασης με άδεια μουσικής καταβάλλουμε στον Δήμο κάθε τρίμηνο 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων ως δημοτικά τέλη.
Δυστυχώς, αυτήν την περίοδο, όπου τόσο η χώρα μας όσο και ο καθένας μας προσωπικά αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα την αδράνεια των αρμοδίων και την μη τήρηση των Νόμων.
Συγκεκριμένα, έχουν δημιουργηθεί διάφοροι χώροι που φιλοξενούν εκδηλώσεις όπως γάμους, βαπτίσεις, χοροεσπερίδες κ.α., οι οποίοι είναι εξωτερικοί, μετατρέποντας με αυτόν τον τρόπο την άδεια των μαγαζιών σε κέντρα διασκέδασης και είναι πλήρως παράνομοι. Λειτουργούν χωρίς άδεια μουσικών οργάνων και ας έχουν μουσική μέχρι το πρωί ενοχλώντας τους περίοικους, χωρίς άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος και ας σερβίρουν φαγητό, χωρίς χώρο στάθμευσης. Μάλιστα πολλά από αυτά τα κέντρα διαθέτουν μία τουαλέτα για όλους τους καλεσμένους του γάμου άντρες και γυναίκες. Και βέβαια, επειδή έχουν άδεια καφέ μπαρ καταβάλλουν μόνο το 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους στο Δήμο ενώ εμείς καταβάλλουμε το 5%.
Αποτέλεσμα της δημιουργίας αυτών των χώρων και της πρακτικής των αρμοδίων να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην παρανομία είναι να μειώνεται η εργασία μας και να κερδίζουν οι παράνομοι αυτοί χώροι διασκέδασης.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν, τι κάνουν τα αρμόδια όργανα του Δήμου για αυτήν την κατάσταση, θα προχωρήσουν ποτέ στην εφαρμογή του Νόμου; Αυτή η πρακτική, που μας οδήγησε εδώ ως χώρα και ως τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να εφαρμόζεται;
Να είναι σίγουροι οι αρμόδιοι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας να εφαρμοστεί επιτέλους ο Νόμος ώστε να επιβιώσουμε εμείς, οι οικογένειές μας και οι εργαζόμενοι μας και ότι αν συνεχίσουν να κλείνουν τα μάτια σε αυτή την παρανομία θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη».
Για τους ιδιοκτήτες
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Νικόλαος Τ. Ιωάννου  
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ