4.4.2016 8:55

Ξεκίνησε η επαναπροώθηση στην Τουρκία [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ERTURK ΜΕ 66 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΧΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΕΛΙ

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας αναχώρησαν από τη Χίο με προορισμό τη Δικελί της Τουρκίας οι πρώτοι 66 μετανάστες που κρατούταν στο νησί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση πολιτικού ασύλου.

Η επιχείρηση μεταφοράς τους από τα Ταμπάκικα, εκεί όπου το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν οι συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων της περιοχής, ξεκίνησε στις 05:00 το πρωί υπό τον φόβο επεισοδίων.

Διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισε τον χώρο του Λιμεναρχείου, ώστε οι 66 μετανάστες κυρίως από το Αφανιστάν και το Πακιστάν να μεταβούν ασφαλώς στο καταμαράν της εταιρίας Erturk, το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Χίος – Δικελί σε περίπου 3 ώρες.

Το κόστος μάλιστα ανά δρομολόγιο, θα υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ σύμφωνα με πηγές της Frontex.

Να σημειωθεί ότι πριν την επιβίβαση έγινε σωματικός έλεγχος στους μετανάστες ενώ στο πλοίο επιβιβάστηκαν στελέχη της Frontex τα οποία θα συνοδεύσουν τους επαναπροωθημένους μετανάστες στην Τουρκία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ