28.11.2016 15:36

Τσίπρα, Μουζάλα αυτό πετύχατε! [BINTEO- ΦΩΤΟ]

• ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

Εικόνες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταγράφει εκ νέου ο φακός στη βόλτα του στον καταυλισμό της Σούδας την ώρα της έντονης βροχόπτωσης. Άνθρωποι να επιχειρούν να διανοίξουν κανάλια απορροής των πλημμυρισμένων χώρων, άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά να τρέχουν να καλυφθούν από τη βροχή.

Αυτό είναι το τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης. Η ευθύνη είναι όλη δική της.

Επειδή όμως η Χίος, όση λάσπη κι αν έχει εσχάτως δεχτεί για τη στάση της, δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη, με απάθεια την κυβερνητική ανυπαρξία, άμεσα οι φορείς του νησιού οφείλουν να δώσουν προσωρινή απάντηση στέγασης στους 800 – 900 εκτεθειμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Ανοίγοντας τις πόρτες των κελιών των Ενοριακών Ναών, των γυμναστηρίων, των συνεδριακών κέντρων. Την περήφανη διεκδίκηση των δικαίων των νησιών δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν οι κατατρεγμένοι. Αυτή θα συνεχιστεί ούτως ή άλλως.

Λύση μπορεί να υπάρξει άμεση. Καταπλέοντας ναυλωμένο πλοίο στο λιμάνι της Χίου σε 8 ώρες το πρόβλημα λύνεται προσωρινά. Μέχρι να αποφασίσει η ανίκανη κυβέρνηση να διεκδικήσει τα αυτονόητα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα πλαίσια της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Αφού ούτε αυτό είναι σε θέση να κάνει, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία ας αναλάβουν πάλι τα ηνία. Τα θύματα του πολέμου και της κυβερνητικής ανικανότητας δεν φταίνε. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ