1.9.2018 11:46

Τρώγεται με τα ρούχα της η ΕΛΜΕ…

Τώρα ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα επειδή στάλθηκαν διαφημιστικά φυλλάδια σε μαθητές του Γυμνασίου.

Όλα δείχνουν πως το νέο εγχείρημα του Ομίλου Τσάκος, αυτό της ίδρυσης του πρώτου ιδιωτικού Λυκείου, που εντός των προσεχών ημερών θα ανοίξει τις πόρτες του για τους μαθητές, έχει δημιουργήσει αναστάτωση στα μέλη της ΕΛΜΕ, καθώς σχεδόν καθημερινά βρίσκουν μία αφορμή για να εξαπολύσουν τα βέλη τους κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δημιουργούνται ερωτήματα για τη συχνότητα των ανακοινώσεων, όταν η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κάνει αισθητή την παρουσία της για σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα 2-3 φορές τον χρόνο. 

Το καινούργιο «κόλλημα» της διοίκησης της ΕΛΜΕ αφορά σε ζητήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών των σχολείων, που όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «πριν από λίγες ημέρες διαπιστώθηκε ότι έγινε μέσω εταιρείας COURIER αποστολή διαφημιστικού υλικού του Ιδιωτικού Ναυτικού Λυκείου του Ιδρύματος Τσάκος , προς τους μαθητές οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Γυμνάσια της Χίου. 

Στη διάθεση της COURIER ήταν το ονοματεπώνυμο του κάθε παιδιού που αποφοίτησε από Γυμνάσιο της Χίου, το τηλέφωνο της οικείας του το οποίο καλούσε η Courier για να δηλώσει ότι έχει κάτι να παραδώσει για το παιδί και η διεύθυνση κατοικίας του για την ολοκλήρωση της παράδοσης. Με δεδομένη την ευαισθησία της ΕΛΜΕ σε ζητήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών των σχολείων μας, σε συνδυασμό ότι φέτος στο πλαίσιο εναρμόνισης με τη νέα Κοινοτική Οδηγία καταργήθηκε στα Λύκεια η ανάρτηση των ονομάτων των επιτυχόντων, όπως επίσης και η ανάρτηση της αναλυτικής βαθμολογίας των υποψηφίων στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, διερωτόμαστε αν υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων και πώς. Θεωρούμε το ζήτημα πολύ σοβαρό, που δε μπορεί να μην απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές και αναμένουμε τη διερεύνησή του από τους αρμόδιους φορείς». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ