7.10.2015 17:14

Τράβηξε τα βλέμματα [ΦΩΤΟ]

Το έντονο ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών που βρίσκονταν στο λιμάνι της Χίου, προσέλκυσε η άφιξη υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού που βρέθηκε στο νησί μας στο πλαίσιο άσκησης.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για ένα από τα τρία υποβρύχια της τάξεως 214, χωρίς όμως να διευκρινιστεί το όνομά του, αφού τα διακριτικά του είχαν αφαιρεθεί για ευνόητους λόγους. Έτσι εικάζεται ότι ήταν ή το «Παπανικολής», ή το «Πιπίνος» ή το «Ματρώζος».

Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού  φέρουν το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK, του οποίου οι κονσόλες με τη δυνατότητα της μεταξύ τους εναλλαγής λειτουργιών,   αποτελούν τα απαραίτητα συστήματα ναυτιλιακής έρευνας, όπως RADAR, ESM, GPS, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ κ.τ.λ. Φυσικά πολλά σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως ιστοί OPTRONIC με πολλές δυνατότητες απεικόνισης   αποτελούν σημαντικά ναυτιλιακά αλλά και επιχειρησιακά βοηθήματα.

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Στο οπλικό Σύστημα ISUS ολοκληρώνονται, τόσο οι τορπίλλες, όσο και τα Κατευθυνόμενα Βλήματα SUBHARPOON , τα οποία   φέρει το Υ/Β στους 8 Τ/Σ και στις θέσεις εφεδρικών όπλων.

SONAR

Στο ίδιο οπλικό σύστημα ενσωματώνεται, παθητικό SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR και άλλες υποβοηθητικές λειτουργίες για την στοχοποίηση και επίλυση προβλήματος βολής.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό των συγκεκριμένων υποβρυχίων συνίσταται από 6-7 Αξιωματικούς και από πλήρωμα 28-30 ανδρών (Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών) ενώ μπορεί να μεταφέρει επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για 50 ημέρες.

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τον κ. Ν. Χατζηγεωργίου στο Politischios.gr, τον οποίο και ευχαριστούμε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ