21.8.2014 11:55

Τους μεταφέρουν σε γήπεδο

Νέα σύσκεψη μεταξύ Δήμου Χίου και Λιμεναρχείου για το μεταναστευτικό

Ακόμα 50 μετανάστες Συριακής και Παλαιστινιακής καταγωγής εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το Λιμεναρχείο της Χίου.

Οι Λιμενικοί εντόπισαν τη λέμβο να κινείται ανοιχτά του Καρφά προερχόμενη από τα έναντι παράλια ενώ στη θέα των λιμενικών κατά τη συνήθη πρακτική την έσκισαν για να προκαλέσουν διαδικασία διάσωσης.

Εξετάζουν τη μεταφορά τους σε γήπεδο

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η Χίος αλλά και το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κτίρια της οδού Δημοκρατίας θα πρέπει να παραχωρηθούν στο ΚΕΘΕΑ, προκάλεσαν νέα σύσκεψη μεταξύ Δήμου και Λιμεναρχείου.

Το συμπέρασμα από αυτή ήταν ότι ο καταλληλότερος χώρος για τη φιλοξενία μεταναστών αποτελεί κάποιο από τα γήπεδα κοντά στην πόλη το οποίο δεν βρίσκεται σε χρήση.

Προς αυτή την κατεύθυνση τέθηκε το ενδεχόμενο της άμεσης μετακίνησης σε γήπεδο στην περιοχή του Κάμπου χωρίς ωστόσο να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ