20.8.2014 10:29

Τους έμπασαν στα σύνορα

ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ 100 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Τη λαϊκή παροιμία «καλύτερα έναν κακό χρόνο, παρά έναν κακό γείτονα» επιβεβαίωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης τα στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής, που παρά τις εκκλήσεις του Λιμεναρχείου Χίου να αποτρέψει την είσοδο δύο λέμβων με μετανάστες που έπλεαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα αδιαφόρησαν παντελώς.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης βόρεια και δυτικά των Οινουσσών όταν το σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου που εκτελούσε την καθιερωμένη περιπολία πάνω στην οριογραμμή των συνόρων εντόπισε δύο λέμβους με μετανάστες κινούμενες εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Παρά το γεγονός ότι σε σχετικά κοντινή απόσταση βρισκόταν σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν ανταποκρίθηκε παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των στελεχών του Λιμεναρχείου Χίου.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι 2 λέμβοι φθάνοντας στα ελληνικά σύνορα να τρυπήσουν τις βάρκες με μαχαίρι ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία της έρευνας και διάσωσης.

Επιπλέον λίγο μετά τις 09:00 το πρωί ακόμα μία λέμβος με μετανάστες εντοπίστηκε στην περιοχή των Καρδαμύλων.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φθάνει τους 100. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ