19.4.2016 15:35

Ας του πούμε και ένα ευχαριστώ!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ FBI ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ...

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι η απόφαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας να βεβαιώνει πρόστιμα για τα απορρίμματα έξω από τους κάδους πλησιάζει τα όρια της διακωμώδησης και μάλιστα με αμφίρροπα αποτελέσματα, από την στιγμή που έχει μετατρέψει σε «Σέρλοκ Χόλμς» τον κάθε υπάλληλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οδηγώντας τον πέραν της δουλειάς του (αποκομιδή απορριμμάτων)  να συμπεραίνει σε κάθε περίπτωση, ίσως και αυθαίρετα, τίνος είναι τα σκουπίδια!

Αυτά σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνία θα αποτελούσαν μέρος θιάσου που αυτοπροσδιορίζεται «νεωτερικός» χωρίς καν να είναι.

Παρόλα αυτά στη δική μας κοινωνία είναι πρόοδος και ευημερία. Και πλέον αποτελεί καθημερινό σπορ των υπευθύνων, το γεγονός να στέλνουν μπιλιέτα με πρόστιμα σε ιδιώτες, αφήνοντας στο έλεος του Θεού... εκκλησίες και δημόσιους φορείς, γιατί απλά το πείραμα μόνο με την  «συνωμοσία» του κράτους θα πετύχει.

Χθες δημοσιεύαμε φωτογραφία στον «π» με την οποία καλούσαμε την υπηρεσία Καθαριότητας να μας απαντήσει, τίνος είναι τα απορρίμματα, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η Υπηρεσία απάντησε τα εξής:

«Με προφανή στόχο να πληγεί το κύρος της Διεύθυνσης Καθαριότητας και να καλλιεργηθεί κλίμα γενικευμένης δυσπιστίας και αμφισβήτησης στην προσπάθεια που καταβάλει η Υπηρεσία για την τήρηση του Κανονισμού που διέπει τη λειτουργία της, η έγκριτη εφημερίδα σας αναφερόμενη σε πρόστιμα που επιβάλλονται για παραβάσεις – μπήκε στον πειρασμό- κι επέλεξε ως τίτλο το αγοραίο ερώτημα περί επιβολής ή μη προστίμων στις εκκλησίες.

Ήταν μάλιστα τέτοια η σπουδή του αρθρογράφου για τη στοιχειοθέτηση του αποδιδόμενου «αμαρτήματος» που περιέπεσε σε πληθώρα αντιφάσεων δίνοντας και σε εμάς το δικαίωμα να απευθύνουμε ανάλογα ερωτήματα προς αυτόν.

Κρίνει μεμπτό η εφημερίδα το γεγονός ότι χωρίς διακρίσεις άρα και χωρίς εξαιρέσεις επιβάλλονται πρόστιμα για παραβάσεις του Κανονισμού από τη Διεύθυνση Καθαριότητας; Θεωρεί ο αρθρογράφος σας κατακριτέο το γεγονός να ζητείται η αρωγή αρμοδίων λόγω ειδικότητας υπαλλήλων προκειμένου να τεκμηριωθούν οι παραβάσεις; Συνιστά για εσάς μη ενδελεχή έρευνα ή όχι;

Ας μην κρυβόμαστε όμως. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Κανονισμός δεν είναι τωρινό εφεύρημα που ανασύρθηκε για να δυσχεράνει τη ζωή των πολιτών. Είναι κανόνας πολιτισμού και συνεννόησης για την ποιότητα ζωής μας και την αισθητική εικόνα της πόλης που ζούμε.

Και κάτι τελευταίο. Ένα ερώτημα που πρέπει να θέλουμε να απευθύνουμε σε όλους. Θέλουμε τελικά την εφαρμογή του Κανονισμού χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις ή όχι; Λυτό είναι το μείζον ερώτημα και από την απάντηση που θα δώσουμε θα κριθούμε οι πάντες. Όλα τα άλλα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίες».

Αυτά απάντησε η Υπηρεσία. Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε.

Αντιγράφοντας επιχειρηματολογία ΣΥΡΙΖΑ:«ότι κάνουμε είναι σωστό, όσοι δεν ακούν είναι λάθος», καλλιεργούν την ευαρέσκειά τους για το τελικό αποτέλεσμα.

Μόνο που έτσι και με τέτοιου είδους αντίληψη και λογοδοσία είναι προφανές ότι δεν θα πάνε πολύ μακριά. Απλά, γιατί ο κόσμος ξέρει από απορρίμματα. Τα βλέπει κάθε μέρα μπροστά του.

Και στην τελική ας μας απαντήσει ο φίλος Γ. Μπελέγρης: «Στις εκκλησίες πρόστιμα πέφτουν ή χάνουν μέρος της ευλογίας του Θεού και της στήριξης της τηςαν τυχόν και βεβαιώσουν πρόστιμο;».

Ίσως ο Μαν. Βουρνούς δεν θα πρέπει να ασχολείται μόνο με τα μεγάλα.... έργα. Θα πρέπει να ρίξει και καμιά ματιά σε κανένα κάδο. Εκεί παράγεται πραγματική πολιτική.... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ