25.10.2012 18:36

Τώρα είναι καλύτερα;

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ "ΞΕΝΙΑ"

Σε κατάληψη του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία» προχώρησαν χθες σπουδαστές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στα πλαίσια απόφασης της Γενικής τους Συνέλευσης που ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας. Σπουδαστές από όλα τα έτη κατέλαβαν το κτίριο με κύριο αίτημα να χρησιμοποιηθεί ως φοιτητική εστία.
Παρόλα αυτά εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά μελών του Συλλόγου, καθώς στη θέα δημοσιογράφων απέκλεισαν όλες τις εισόδους του κτιρίου και εξαφανίστηκαν στο εσωτερικό του. Άραγε ο στόχος της κινητοποίησης είναι να γίνει γνωστό το αίτημά τους στην τοπική κοινωνία ή εντάσσεται στα πλαίσια «να περάσουμε ευχάριστα τη μέρα μας;».
Εντύπωση προκαλεί η ευκολία διείσδυσης σε ένα κλειστό δημόσιο κτίριο, ιδιοκτησίας Ε.Ο.Τ., ο οποίος είναι ευκαιρία να αντιληφθεί ότι μόνη λύση σωτηρίας για το συγκεκριμένο ακίνητο είναι είτε η παραχώρηση του στην τοπική κοινωνία, είτε η σύντομη απόφαση παραχώρησης του για αξιοποίηση από ιδιώτη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ