25.10.2023 13:08

Το λουκέτο στα ΕΛΤΑ έφερε δικογραφία κατά των προέδρων των χωριών - Βίντεο

Παρέλαση διαμαρτυρίας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου προετοιμάζουν οι κάτοικοι

Την παρέμβαση της Αστυνομίας προκάλεσε η σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων των χωριών της βορειοανατολικής Χίου, ενάντια στην υποβάθμιση, με αφορμή την απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα.

Το πρωί της Τετάρτης 25/10 οι κάτοικοι των χωριών, προχώρησαν σε κλείσιμο του κεντρικού καταστήματος των ΕΛΤΑ στην πόλη της Χίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία.

Η πρώτη τους ωστόσο κίνηση, προκάλεσε και την παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία τους ενημέρωση ότι θα προχωρήσει στη σύνταξη δικογραφίας με κύριους εμπλεκόμενους τους κατοίκους των Καρδαμύλων, του Πιτυούς, της Συκιάδας και της Λαγκάδας με την κατηγορία της παρακώλυσης εισόδου σε επιχείρηση κοινής ωφελείας.

Παρά πάντως τη συγκεκριμένη εξέλιξη οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν στο σημείο ενώ αντιπροσωπεία τους, επισκέφθηκε τόσο τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή, ζητώντας την παρέμβασή τους.

Προετοιμάζονται για την παρέλαση

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό οι κάτοικοι, έπειτα από απόφαση της συντονιστικής τους επιτροπής θα προχωρήσουν σε παρέλαση διαμαρτυρίας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, στο πλαίσιο της παρέλασης των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ