5.3.2019 15:15

Το Εργατικό Κέντρο του 1950… επιστρέφει στο σήμερα

500.000 ευρώ θα κοστίσουν οι ριζικές αλλαγές του κτιρίου της οδού Μαρτύρων

Από τα κεντρικότερα κτίρια, το Εργατικό Κέντρο χτισμένο το 1950, είχε αφεθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα τα σημάδια του χρόνου και της φθοράς να είναι ορατά σε όποιον το αντικρίζει.

Σήμερα και μετά από πολλές δεκαετίες αδράνειας, το κτίριο αναβαθμίζεται, αφού εντάσσεται στο έργο ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν από κοινού ο δήμαρχος Χίου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου το πρωί της Τρίτης, τόνισαν τη σημαντικότητα της ολικής ανακαίνισης του κτιρίου, τόσο λόγω της θέσης του (απέναντι από το Κάστρο και στο κέντρο της πόλης), όσο και για την προγραμματική ανάπτυξη του.

«Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και οι αλλαγές που προβλέπονται να γίνουν είναι ριζικές και αφορούν το εξωτερικό του μέρος αλλά και το λειτουργικό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μ. Βουρνούς.

«Θα ήθελα σαν πρόεδρος να ευχαριστήσω τον Δήμο Χίου, καθώς και τον Νηρέα και ιδιαίτερα τον Ν. Χαβιάρα, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη ανέλαβε να υλοποιήσει τη μελέτη του έργου, μιας και το Εργατικό Κέντρο δεν διαθέτει τα χρήματα για να πραγματοποιήσει αυτή τη διαδικασία. Χαίρομαι πραγματικά που επιτέλους το κτίριο που ανήκει στους απλούς πολίτες, στους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους βρίσκεται προ των πυλών για να μετατραπεί σε κόσμημα», υπογράμμισε ο Μ. Λίνας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ