25.5.2015 20:36

Τιμή στον Λαίλαπα από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Τουρκίας [ΦΩΤΟ]

Το βραβείο fairplay στην ομάδα του Λαίλαπα Χίου, απένειμε το απόγευμα της Δευτέρας σε ειδική εκδήλωση στο Ολυμπιακό Σπίτι στην Κωνσταντινούπολη η Ολυμπιακή Επιτροπή της Τουρκίας, για τον ιστορικό αγώνα με την τουρκική Karsiyaka της γειτονικής Σμύρνης στις 10 Μαΐου του 2014.

Ένα χρόνο πριν οι δύο λαοί με συνθήματα και πανό αγάπης και αλληλοσεβασμού πλημμύρισαν το Φαφαλίειο Στάδιο του Βροντάδου δίνοντας το δικό τους μήνυμα μέσα από το φιλικό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο στο 87ο λεπτό με 5-5, καθιστώντας πλέον σαφές ότι οι εχθροπραξίες που οδήγησαν στον ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού από τα έναντι παράλια αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία των δύο εθνών που δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον.

Ο ιστορικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων είχε ξεκινήσει το 1930 μόλις 8 χρόνια μετά την κατάρρευση του ελληνικού μετώπου στη Μικρασία, αλλά διακόπηκε στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Έτσι οι δύο ομάδες 84 χρόνια μετά έγραψαν τη δική τους ιστορία, στέλνοντας μήνυμα φιλίας και συνεργασίας. Γι’ αυτή τους την πράξη η Ολυμπιακή Επιτροπή της γειτονικής χώρας βράβευσε τις δύο ομάδες παροτρύνοντας για αντίστοιχες πράξεις στο μέλλον. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ