3.12.2023 0:11

Τιμή σε έναν σημαντικό Βρονταδούση της χιακής ναυτιλίας

Ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων Ανδρεαδείου Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου, πραγματοποίησε την Ετήσια Εκδήλωση Εορτασμού της Γενεθλίου Ημέρας των Διδακτηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βροντάδου, αλλά και του ίδιου του Συλλόγου Αποφοίτων την Γενέθλια Ημέρα που είναι η ίδια, ενώ τίμησε ταυτόχρονα τον αγαπητό και άξιο Βρονταδούση Αντώνη - Στάμο Φαράκλα απόφοιτο του Ναυτικού Γυμνασίου του Βροντάδου για την εν γένει προσφορά του στη Ναυτιλία και στο Βροντάδο ποικιλοτρόπως.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πτέρυγας '' Σταμάτης Κριμιζής'' του Συγκροτήματος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βροντάδου, με πολύ κόσμο και πλήρη εκπροσώπηση των αρχών της Χίου, την Περιφέρεια με τους Αντιπεριφερειάρχες παρόντες, το Δήμο...με τον απερχόμενο Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και με τον νέο Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή, τον Λιμενάρχη, Τοπικούς, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, Παλαιούς Δήμαρχους Βροντάδου και Χίου, τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ.οκ.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων Ανδρεαδείου Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου Παντελής Σαλλιάρης που προλόγισε την εκδήλωση, καλωσόρισε και παρουσίασε τον γνωστό και αγαπητό σε όλους τιμώμενο Καπετάν Αντώνη - Στάμο Φαράκλα που έχει διαπρέψει στις Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις και πάντα βοηθά τον τόπο του... και μίλησε τόσο για τα Σχολεία του Βροντάδου, τη γενέθλιο ημέρα της ίδρυσής τους και την ιστορία τους, όσο και για τις δράσεις του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων Ανδρεαδείου σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που παρέχει η νεοσύστατη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος.

Ανακοίνωσε νέες δράσεις που μπαίνουν σε κίνηση, δηλαδή τη δημιουργία Δικτύου Εθελοντών που θα οργανώσουν την καλή λειτουργία της Μάθησης δια Βίου με εξοικείωση μικρών και μεγάλων στις σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες, αλλά και μία πρωτοποριακή δράση που αφορά τη Ναυτιλία και τους Ναυτικούς μας σε συνδυασμό με την Ιστορία, την Εκπαίδευση και τη ζωή του Βροντάδου... την δημιουργία και την στοιχειοθέτηση Αποθετηρίου Μνήμης και Ιστορίας που θα αποτελείται από βίντεο, συνεντεύξεις, κείμενα, φωτογραφίες, ντοκουμέντα γεγονότων κ.ο.κ. που όλα αυτά θα γίνουν ένα μεγάλο ηλεκτρονικό σύγχρονο αρχείο μνήμης της ιστορίας και της ζωής του Βροντάδου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Θάλασσα!

Τόνισε ότι ο Σύλλογος που κινείται με όρεξη για πρωτοποριακή και ωφέλιμη δράση, χρειάζεται στήριξη με ανθρώπινο δυναμικό και κάλεσε όσους το επιθυμούν να γίνουν μέλη και πρόσθεσε ότι κάθε ενίσχυση οικονομική με δωρεές ( μικρή ή μεγάλη ) για την πραγματοποίηση των σχεδίων του, θα πιάσει τόπο και είναι προσφορά στην Εκπαίδευση, στους νέους και στην κοινωνία.

Στη συνέχεια ο Καπετάν Ζαχαρίας Κυλαδίτης Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου μίλησε για την προσφορά του Αντωνίου - Στάμου Φαράκλα στη Ναυτιλία, στο Βροντάδο και στους Χιώτες Ναυτικούς... και αμέσως μετά η Μαριάννα Πελαντή Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Βροντάδου μίλησε για την πολύπλευρη προσφορά του τιμώμενου της βραδιάς Αντωνίου - Στάμου Φαράκλα στην κοινωνία του Βροντάδου που τόσο πολύ τον εκτιμά και τον αγαπάει.

Μετά την Απονομή της Τιμητικής Πλακέτας, που παρέδωσε στον τιμώμενο ο Παντελής Σαλιάρης, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Αποφοίτων και Φίλων Ανδρεαδείου Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου, αλλά και την κοινωνία του Βροντάδου, που με χαρά τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της και γέμισε από άκρη σε άκρη την αίθουσα, ο Αντώνης - Στάμος Φαράκλας ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και με την έμφυτη ευγένεια και σεμνότητα που τον διακρίνει, μίλησε στο κοινό για τις εξελίξεις στη Ναυτιλία τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά και για τα νέα δεδομένα και ζητούμενα σε αυτήν.

Ήταν πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για όλους και σίγουρα πολύ χρήσιμη για τους Ναυτικούς, που Βροντάδος και Χίος έχουν μπόλικους. 

Ο Καπετάν Αντώνης - Στάμος Φαράκλας, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι και ο ίδιος θα είναι πάντα παρών για να συνεισφέρει σε κάθε καλό έργο... και... απευθυνόμενος σε όλους τους τοπικούς άρχοντες που ήταν παρόντες ... και ονομαστικά στον Σταμάτη Κάρμαντζη ( απερχόμενο Δήμαρχο Χίου ) και στον Γιάννη Μαλαφή ( νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χίου )...τους προέτρεψε να συνεργάζονται με ομόνοια για το καλό και την ωφέλιμη πρόοδο της Χίου ( καθείς εφ' ω ετάχθη ). 

                  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ