23.5.2013 9:46

Τιμή 98 ευρώ ετοιμάζεται να προσφέρει η Astra Airlines

• ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ

Η αρχική υπεραισιόδοξη εκτίμηση ότι θα βρεθούν αεροπορικές εταιρείες που θα δώσουν προσφορά 60 ευρώ για το αεροπορικό εισιτήριο Χίου – Αθήνας προσγειώνεται σε πιο ρεαλιστική βάση.
Μετά την απάλειψη καθορισμένου ποσού από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η προκήρυξη του διαγωνισμού των Δήμων Χίου και Σάμου, από όπου θα φανούν και οι αναλυτικοί όροι των μισθωμένων πτήσεων, αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα, ίσως και στα προσεχή 24ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» η διοίκηση της Astra Airlines, η οποία παρακολουθεί την υπόθεση και έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον της για τη γραμμή, καταλήγει στην κατάθεση πρότασης με τιμή εισιτηρίου στα 98 ευρώ, περιλαμβανομένων όλων των φόρων. Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα ο ναύλος να διαμορφωθεί στα 80 ευρώ για ειδικές κατηγορίες επιβατών, με συχνές μετακινήσεις, όπως οι στρατιωτικοί ή οι φοιτητές, για να λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο επιλογής της αεροπορικής συγκοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έστω κι αν η τιμή απέχει αρκετά από τα 60 ευρώ και δεν επιβεβαιώνει το κλίμα που καλλιεργήθηκε, επαναφέρει τον ανταγωνισμό στη γραμμή Αθήνας – Χίου, μειώνει αισθητά τις σημερινές τιμές της Olympic Air και δημιουργεί ευοίωνες προϋποθέσεις για την τουριστική κίνηση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με τα νέα δεδομένα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ