29.1.2015 13:22

Τηλεδιάσκεψη για τους Ρομά

Την κοινωνική ένταξη των Ρομά που ζουν και κατοικούν στα νησιά της περιφέρειας έχει ως στόχο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ.

Για την προετοιμασία και ένταξη στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην περιφέρεια, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Δήμοι και οι περιφερειακές διοικήσεις Χίου, Σάμου και Λέσβου.

Από τον Δήμο Χίου συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλος, ο Δ. Τσούχλης, η κ. Κοκκινάκη και από την Περιφερειακή Ενότητα οι κ. Φραγκομίχαλου και Γρέγου. Στο συντονισμό της συζήτησης ήταν από την περιφέρεια Β. Αιγαίου η Κ. Πρωτογεράκη , υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και από τη Διαχειριστική αρχή ο Γ. Πλακωτάρης.

Οι στόχοι

Οι συμμετέχοντες πρέπει μέσα σε δεκαπέντε μέρες να καταγράψουν τον πληθυσμό των Ρομά των περιοχών τους καθώς και τα προβλήματα τους. Τα

στοιχεία αυτά θα κατατεθούν σε νέα σύσκεψη όπου και θα αποφασιστεί το είδος της δράσης και το πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθούν.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ