17.1.2017 12:13

Τι συμβαίνει στη Βάτο των Οινουσσών;

Υπό εντατική στρατιωτική επιτήρηση βρίσκεται αυτές τις ώρες ο θαλάσσιος χώρος των Οινουσσών. Πληροφορίες που φτάνουν από το νησί κάνουν λόγο για συνεχείς πτήσεις ελικοπτέρων, ενώ κάτοικοι ισχυρίζονται ότι παρατηρούν κινητικότητα και από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στις Οινούσσες με τη μορφή ανεπιβεβαίωτης φήμης κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι τρεις τουρκικές βάρκες, οι οποίες δεν μετέφεραν πρόσφυγες, αποβίβασαν ανθρώπους στη νήσο Βάτο. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι κατσίκια ελεύθερης βοσκής στο ακατοίκητο νησί εκλήφθησαν από κατοίκους των Οινουσσών ως κινούμενοι άνθρωποι και το τεταμένο κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων των τελευταίων μηνών, με τις εμπρηστικές δηλώσεις αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε βραχονησίδες εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης, διόγκωσε την εικόνα.

Ένστολες τοπικές πηγές καθησυχάζουν, διαβεβαιώνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Η πληροφόρηση ωστόσο παραμένει συγκεχυμένη και το μόνο βέβαιο είναι ότι από χθες συνεχίζονται οι πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από το νησί. Τα αυξημένα μέτρα προστασίας να λαμβάνονται για καθαρά προληπτικούς λόγους ή να υποκρύπτουν επεισόδιο στη νήσο Βάτο, το οποίο επιμελώς αποσιωπάται από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης; 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ