28.3.2015 23:38

Θεραπεία ψυχής και καρδιάς [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Ω ΘΕΕ ΚΑΙ ΛΟΓΕ"

Μία μοναδική συναυλία με ήχους της Μεγάλης Εβδομάδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι έδωσαν το «παρών» το βράδυ του Σαββάτου στο Ομήρειο στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής συναυλίας «Ω Θεέ και λόγε».

Τα βυζαντινά σύνολα της Ορθόδοξης Εκκλήσιαστικής Βυζαντινής Χορωδίας και της Παραδοσιακής Χορωδίας του Εθνικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Μιχάλη Μακρή έψαλαν βυζαντινούς ύμνους εισάγοντας τους παρευρισκόμενους στην περίοδο του Θείου Πάθους έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται μέσα από την Ορθόδοξη και Ανατολική μουσική.

Μέσα από τον Μιχάλη Μακρή οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν την ιστορία των διαχρονικών έργων που εμπνεύστηκαν από τους εμπνευσμένους συνθέτες από τον 3ο αι. μ.Χ. μέχρι και τον 20ο αιώνα.

Στην ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας παράσταση παρουσιάστηκαν τα μελωδίματα μίας μουσικής παράδοσης χιλίων και πλέον χρόνων.

Από τον Ακάθιστο Ύμνο μέχρι το «Ω Θεέ και λόγε» της Μεγάλης Παρασκευής κι από εκεί μέχρι το «Χριστός Ανέστη», το μουσικό ταξίδι απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και μαζί με αυτές το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. 

Αρνητική εντύπωση πάντως προκάλεσε η παντελής απουσία της Μητρόπολης Χίου με εξαίρεση τον Μητροπολίτη Μάρκο ο οποίος αποχώρησε πριν το τέλος της συναυλίας. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ