19.3.2015 17:19

Θέλουν τόσους όσους αντέχει η τσέπη τους

• ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο Μ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Τις ανάγκες του ίδιου και των Νομικών προσώπων σε μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό προσπαθεί να καλύψει ο Δήμος Χίου καταθέτοντας την πρόταση του στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Της καταγραφής κι αποστολής του αιτήματος προηγήθηκε σχετική εγκύκλιος του υπουργείου με την οποία ζητούνταν από τους Δήμους της χώρας «η αποστολή των αιτημάτων για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό».

Οι επιστροφή των απολυμένων

Τις θέσεις αυτές προφανώς θα κληθούν να καλύψουν οι υπάλληλοι εκείνοι που θα επαναπροσληφθούν ξανά από την κυβέρνηση στα πλαίσια των προεκλογικών της δεσμεύσεων και της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου.

Ορθολογισμός

Σε παλαιότερες εποχές η πρόσκληση του υπουργείου για κατάθεση αιτήματος προσλήψεων θα αποτελούσε και πρόκληση για να κατατεθούν όσο το δυνατό περισσότερες ελλείψεις από τον Δήμο άρα και να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις σε προσωπικό. Στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα για τον Μ. Βουρνού, το ζητούμενο δεν είναι μόνο η κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε υπαλληλικό προσωπικό αλλά και η ρευστότητα που θα υπάρχει αντίστοιχα στο ταμείο, η οποία και θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα πληρωμής του προσωπικού.

Έτσι η πρόταση που κατατέθηκε είναι απόλυτα ορθολογική σε ότι αφορά τις ανάγκες του δήμου σε προσωπικό με τον ίδιο το δήμαρχο να καταθέτει παράλληλα επιστολή προς το υπουργείο στην οποία σημειώνει με νόημα ότι ενδεχόμενη αύξηση των ΚΑΠ θα σήμαινε αντίστοιχα και αύξηση του προσωπικού που θα ζητούσε. «Τα νομικά πρόσωπα προφανώς και έχουν διερευνήσει την ικανότητα τους να πληρώνουν το προσωπικό που ζητούν. Σε ότι αφορά τον δήμο το αίτημα των προσλήψεων κατατέθηκε σε συνάρτηση με τα ποσά που υπάρχουν στον προϋπολογισμό μας» επιβεβαίωσε η διευθύντρια προσωπικού του δήμου Χίου, Δ. Χωριατάκη.

Η λίστα

Στον Δήμο Χίου υποβλήθηκαν αιτήματα για προσλήψεις 11 ατόμων που θα ενισχύσουν τις κοινωνικές δομές, την Τεχνική Υπηρεσία και την υπηρεσία καθαριότητας. Αναλυτικά ζητήθηκαν:

1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών

2 ΠΕ Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτόνων

3 οδηγοί

1 μηχανοτεχνίτης, 2 εργάτες και 2 ηλεκτρολόγοι

Αντίστοιχα το Λιμενικό Ταμείο αιτήθηκε για έναν υπάλληλο ΤΕ μηχανολόγο ηλεκτρολόγο, το Ομήρειο έναν ηλεκτρολόγο, το Νομικό Πρόσωπο ζήτησε 6 Βρεφονηπιοκόμους για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών σταθμών, και 2 θέσεις ΤΕ διοικητικού λογιστικού, 3 νοσηλευτές για τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας, 2 μηχανικούς για το κολυμβητήριο και τις ανάγκες των σταδίων και 6 για την καθαριότητα.

 

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών

1 ΤΕ μηχανολόγο ηλεκτρολόγο

6 Βρεφονηπιοκόμους

2 ΠΕ Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτόνων

 

2 θέσεις ΤΕ διοικητικού λογιστικού

3 οδηγοί

 

3 νοσηλευτές

1 μηχανοτεχνίτης

 

2 μηχανικούς

2 εργάτες

 

6 καθαριότητας

 

2 ηλεκτρολόγοι

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ