6.11.2016 13:03

Θα συνεχίσει το «τίποτα» του προηγούμενου

ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Με εξαιρετικά χαμηλές προσδοκίες υποδέχτηκαν οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Χίου, την είδηση για την ανάθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας στον Π. Κουρουμπλή, μέχρι πρότινος υπουργό Εσωτερικών.

Με τις συντάξεις κουτσουρεμένες, με το γράμμα Κατρούγκαλου πρόσφατο στα χέρια τους και πυροδοτούμενη ακόμη την οργή τους για την προς τα κάτω ολίσθηση του εισοδήματος τους, οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Χίου, δεν περιμένουν απολύτως τίποτα από τον καινούργιο υπουργό κι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις κινητοποιήσεις που προετοιμάζουν μαζί με τους ναυτεργάτες για να περισώσουν όσα μπορούν από το πάλαι ποτέ ισχυρό ταμείο τους.

Το απόλυτο τίποτα

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών Χίου Μ. Ατσίπαπας είναι κατηγορηματικός "Δεν περιμένουμε τίποτα και από κανένα. Ούτε περιμένω ο απαρχαιωμένος Κουρουμπλής να δείξει ιδιαίτερη μέριμνα. Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Από αυτήν την κυβέρνηση σίγουρα δεν περιμένουμε πια τίποτα» καταλήγει ο πρόεδρος των Συνταξιούχων Ναυτικών που καλεί όλα τα μέλη του σωματείου να δώσουν το παρόν στην απεργία της 24ης Νοεμβρίου. «Η απάντηση θα δοθεί στην απεργία της 24ης Νοεμβρίου μαζί με την ΠΝΟ και όλα τα σωματεία μας», ανέφερε.

 Παράλληλα στις 10 του Νοέμβρη ο κ. Ατσίπαπας θα μεταβεί στην Αθήνα   εκπροσωπώντας το Σωματείο της Χίου στην προσπάθεια που γίνεται για τη σύσταση Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ναυτικών.

Στάση αναμονής

Στάση αναμονής τηρεί ο Αργ. Χατζελένης, συνταξιούχος ναυτικός, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συνταξιούχων ΝΑΤ. «Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα δείξει και πώς θα κινηθεί ο νέος υπουργός.  Είναι δύσκολο αυτό το πόστο και  επειδή υπάρχει όλη αυτή η αναστάτωση στις τάξεις των ναυτεργατών στους συνταξιούχους κ.λπ δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, είμαστε σε αναμονή. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν οι συντάξεις μας εκεί που ήταν και η κύρια και η επικουρική. Μήνα με τον μήνα βλέπουμε να μειώνονται οι συντάξεις μας. Θέλουμε να δούμε αν θα υπάρχει αλλαγή ως προς τον Οίκο Ναύτη, να μείνει ο Οίκος Ναύτη ως έχει να μην γίνει νέα υπηρεσία», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ