7.10.2015 15:59

Θα μας πνίξει η Σκύλλα;

ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ

Ημιτελή θεωρεί η Δημοτική Κοινότητα Χίου τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Βαρβασίου και της ευρύτερης περιοχής. Στην τελευταία συνεδρίαση, αρκετοί περίοικοι εξέφρασαν  φόβους  ότι η περιοχή θα πλημμυρίσει πάλι, επειδή δεν κατασκευάστηκε το προβλεπόμενο από τη μελέτη ανασχετικό φράγμα στην περιοχή Καμίνι, κοντά στην ταβέρνα «Στου Γιώργου» στα Σπηλάδια (νταμάρι της Μπάραινας).

Στο Τεχνικό Δελτίο της Τεχνικής Υπηρεσίας καταγράφεται ότι πραγματοποιήθηκαν  επεμβάσεις και κατασκευάστηκε το ένα εκ των δύο ανασχετικών φραγμάτων που προβλέπονται από την οριστική μελέτη του έργου. Επισημαίνεται όμως ότι δεν κατασκευάστηκε το δεύτερο ανασχετικό φράγμα στην περιοχή της ταβέρνας, επειδή πρέπει να γίνει απαλλοτρίωση. Πραγματοποιήθηκε μόνο το έργο προστασίας από  φερτά υλικά.

Έλλειψη πιστώσεων

Η Τεχνική Υπηρεσία υποστηρίζει ότι η κατασκευή του δεύτερου φράγματος είναι αναγκαία επειδή θα συγκρατεί  τα επικίνδυνα νερά  και θα αποτρέψει τη μεταφορά φερτών υλικών τα οποία σε περιστατικά έντονων  καταιγίδων, όπως αυτή της 26/01/2015 καταλήγουν στην οδό Βερίτη. Η δαπάνη για την απαλλοτρίωση της ανέρχεται στις 60.000 ευρώ περίπου. Ο  Προϊστάμενος της υπηρεσίας Λευτέρης Παπαλάνης  δηλώνει ότι η απαιτούμενη απαλλοτρίωση δεν έχει προχωρήσει και το μέλλον του έργου  είναι άγνωστο, επειδή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστώσεις.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ